top of page

Aktivnosti u listopadu

U sklopu projekta započeli smo sa oživljavanjem prostora oko sjenice. Posadili smo ukrasne trave te mirisno bilje – smilje, lavandu i ružmarin. Sadnjom tog bilja želimo potaknuti osjećaj ugode, tijekom boravka učenika u sjenici, umirujućim mirisima biljaka. 

Tijekom listopada obilježili su Međunarodni dan zaštite životinja. Na likovnoj radionici risali su životinje koje su zatim oslikavali u stilu Mondriana.

Učenici su tradicionalno sudjelovali u Dukatovom likovnom natječaju „Volim mlijeko“. Ove godine tema je bila „Šuma i ja, prijatelja dva“ , a poseban ekološki naglasak je na pošumljavanju. Za svaki pristigli likovni rad, Dukat će posaditi jednu sadnicu. Ovim natječajem potiče se kreativnost i likovno stvaralaštvo djece te ih podsjeća na važnost redovite konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za njihov razvoj, a posljednje dvije godine otvaraju se i teme povezane s očuvanjem okoliša.

Tako su proteklim, jubilarnim desetim, izdanjem natječaja čija je tema bila šuma, zajedno dali vrijedan doprinos obnovi naših šuma. Zahvaljujući pristiglim likovnim radovima i jubileju, proljetos je, u suradnji s Hrvatskim šumama, posađeno 10.000 sadnica stabala u Gorskom kotaru i okolici Velike Gorice. Ove godine nastavlja se s tom akcijom i veselimo se što će i naši radovi pridonijeti pošumljavanju Hrvatske.

Listopad je vrijeme za Životinjski izazov u projektu.

Naši su učenici prihvatili dva izazova, a kako su ih ostvarili pogledajte u priloženom videu i na fotografijama .

Prvi prihvaćeni izazov dolazi iz Osnovne škole Zvonka Cara i učiteljice Andree Barac, a bio je naučiti i otpjevati pjesmu o životinjama. Naši su se boravkaši odlučili za pjesmu Jutro na farmi koju su s oduševljenjem naučili i otpjevali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugi izazov je došao iz Područne škole Dramalj i njihove učiteljice Marijane Bezić, a bio je likovno stvaralaštvo – izraditi neobičnu životinju od slika životinja i kolaž papira. Priložene radove možete vidjeti ispod.