159. obljetnica Osnovne škole Odra

Dana 20. 4. 2018. g. obilježili smo 159. godišnjicu rada Osnovne škole Odra. U organizaciji učenika, a uz pomoć učitelja i roditelja, svi smo mogli uživati u aktivnostima koje učenici najviše vole. Dan je bio prepun bogatim i raznolikim događanjima kada neskromno možemo reći da ispunjava interese mnogih.

Svečanost je započela u 12 sati  sportskim susretima. Učenici od 1. do 4. razreda natjecali su se u graničaru i nogometu, a učenici viših razreda natjecali su se u odbojci. Svoje snage u odbojci odmjerili su i članovi kolektiva OŠ Odra.

U 17:30  škola je širom otvorila vrata svim posjetiteljima svečanom izložbom, svim bivšim i sadašnjim učenicima i svima onima koji su na neki način bili povezani sa školom.  Posjetitelji su mogli obići deset izložbenih, kružno postavljenih punktova počevši od prizemlja pa prema prvom katu. Svaki punkt predstavio je rad škole kroz prošlost, sadašnjost i budućnost uz održavanje interaktivnih radionica. Mogle su se tako vidjeti zbirke:  Erasmus+ , Škola budućnosti, Retrovizor,  Male scenske igre,  Ruke mogu sve, Soba sjećanja , Cijeli dan u školi, Naši uspjesi.  Posjetitelji su mogli sudjelovali u bogatoj paleti interaktivnih radionica kao što su pisanje krasopisom, sudjelovati u scenskim igrama, zavrtjeti kotač vremeplova i nakratko vratiti sjećanja na školske dane, slagati mikro-čipove u virtualnom svijetu gdje su svakako roboti našli svoje mjesto, izrađivati poculice (dio narodne turopoljske nošnje), igrati se starim zaboravljenim igrama naših roditelja, djedova i baka, odigrati koju partiju šaha i zabavljati se uz igru i ples naših najmlađih učenika. Oduševljenje posjetitelja nije bilo kraja. Bogatim programom obilježavanja Dana škole pokazali smo da ova škola ima dugu tradiciju, a uz svu svoju suvremenu  opremljenost već danas  predstavlja Školu budućnosti. 

Soba sjećanja

Izložba

Sportski susreti

OŠ Odra kroz povijest

Sportski susreti

Fotogalerija

  • YouTube

Kontakt

© Copyright 2018 Osnovna škola Odra

Tel: 01/6261-050

01/6261-999

Faks: 01/6465-292

e-mail: ured@os-odra-zg.skole.hr

Adresa

Đačka 5

10020 Zagreb