erasmus+

ERASMUS+ KA2 2017.

I za kraj, želimo vam reći...

11.12.2017

Postoje škole velike i male. Škole nove i stare. U svim školama odzvanja radostan dječji smijeh i odrastaju učenici praćeni pogledom svojih učitelja.

            Ipak, postoje škole hrabrije od drugih škola. To su one čiji se učitelji u svome radu vode izrekom Ralpha Walda Emmersona: "Ne idi tamo kamo vodi put. Umjesto toga, pođi tamo gdje puta nema i ostavi svoj trag. Oni se ne boje biti drugačiji. Ne boje se novih zadataka i izazova." Takvi učitelji poučavaju u OŠ Odra.

            Ovim smo riječima započeli naš prvi KA2 Erasmus+ projekt. Pogledajte što su o sudjelovanju u Erasmu+ projektu rekli naši učenici:

Što smo novo naučili?

Erasmus+ za mene znači...

Najbolje iskustvo u Erasmus+ projektu...

Jedan projekt, mnogo novih prijateljstava, bezbroj doživljaja. Usvojili smo nova znanja i vještine i učili kroz istraživanje. Zajedno s našim partnerima, osmislili smo fotoalbum kojime vas vodimo kroz naš KA2 Erasmus+ projekt.

            Hvala učenicima, učiteljima, roditeljima i lokalnoj zajednici što su nam pomogli u provedbi Erasmus+ projekta. Zajedno smo ostvarili bezbroj snova.

I zato sanjajte, jer snovi vas mogu odvesti daleko, daleko...ovo je za vas...

Erasmus+ tim OŠ Odra

Rezultati Erasmus+ projekta

11.12.2017

Dvogodišnji KA2 Erasmus+ projekt, u kojem je OŠ Odra bila koordinator projekta, završio je 1.11.2017. godine. U sklopu projekta održano je pet kratkoročnih mobilnosti učenika i tri transnacionalna sastanka učitelja. U mobilnosti je bilo uključeno 264 sudionika. Zajedno s našim projektnim partnerima: Miejski Zespol Szkol nr 2 w Boleslawcu, Gymnazium, zakladni skola a materska skola Hello s.r.o., Ostrava, Masarykova zakladni skola Návsi, Zakladna skola, Pugacevova 1381/7, Humenne, Scoala Gimnaziala "Ion Pop Reteganul", Sincel i uz potporu Agencije za mobilnost I programe Europske unije održali smo 43 projektne aktivnosti.

 

            Najponosniji smo na rezultate projekta koji su dostupni svima:

1. Digitalna školska zbirka koja čuva djelić vaše i naše prošlosti. Kako su izgledali učenici i učitelji OŠ Odra 1920. godine? Kako izgleda dječja slikovnica iz 1908. godine? Što je greben, a što hobić? Odgovore na ova pitanja možete pronaći u digitalnoj zbirci: Zagreb Online Museum, koja je dio International Online Museuma

 

2. Prijedlozi priprema za izvođenje nastave koji sadrže nastavne materijale i aktivnosti koje su osmislili te izradili učenici i učitelji tijekom Erasmus+ projekta.

WOODEN OBJECTS     TRADITIONAL FOOD      MUSIC AND DANCE      FOLK COSTUMES

WOODEN ARCHITECTURE      LEGENDS      LOCAL TRADITIONS

3. Web stranica projekta

Treći transnacionalni sastanak učitelja-Sincel, Rumunjska

11.12.2017

Učiteljice Ivana Kujundžić ,Tanja Horvat i ravnatelj Vatroslav Gabrić, sudjelovali su od 16. do 18.10.2017. na 3. transnacionalnom sastanku Erasmus+ učitelja u Rumunjskoj. Na sastanku su sudjelovali i učitelji iz Poljske, Češke, Slovačke i Rumunjske te ravnatelji čeških škola. Domaćini su upoznali svoje goste s prirodnim i kulturnim posebnostima Sincela i okolnih mjesta. Glavni rezultatposljednjeg transnacionalnog sastanka su Lesson planovi - osmišljeni prijedlozi za izvođenje nastave.

Pogledajte u filmu dio uspomena koje smo ponijeli iz Rumunjske zahvaljujući sudjelovanju u Erasmus+ projektu.

Učimo, čuvamo, odrastamo (Kad su djeca mala, usadi im korijenje, kad narastu, daj im krila)

23.11.2017

Običaji su jedna od istraživačkih tema Erasmus+ projekta. Ona ima za cilj pomoći učiteljima u poučavanju učenika o običajima zavičaja. Istraživanje, obilazak muzeja, čitanje, dramatizacija, pjesma, ples, gluma, samo su neke od učeničkih aktivnosti. Što su naučili, naši su učenici pokazali na priredbama. O turopoljskim običajima upoznali su i učenike iz Poljske, Češke, Slovačke i Rumunjske. Rezultat timskoga rada učenika i učitelja uključenih u Erasmus+ projekt je knjižica lokalnih običaja.

Klikom na gumb ispod teksta upoznajte lokalne običaje naših projektnih partnera. Pogledajte kako su učenici 1.b razreda prikazali, uz pomoć svoje učiteljice Jadranke Pavliša Zupanek, turopoljsku svadbu. Prisjetite se Božića kakav je nekada bio.

Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i učiteljima što su nam pomogli sačuvati dio kulturne baštine našega zavičaja. 

                                         Erasmus+ tim

Peta kratkoročna mobilnost učenika u okviru Erasmus+ projekta

13.11.2017

Naši šestaši i sedmaši uključeni u Erasmus+ projekt: Eva Mahin, Ema Pavlaković, Lea Noršić, Mato Martić, Vanja Biškupić i Ivan Vraneša, sudjelovali su, u pratnji profesorica Ivane Kujundžić i Tanje Horvat, u kratkoročnoj mobilnosti učenika. Peta mobilnost odvijala se u Slovačkoj od 25.9.2017. do 29.9.2017. godine. Naš je domaćin bila Základná škola Pugačevova, Humenné.

 

Udobno se smjestite, pogledajte dojmove hrvatskog Erasmus+ tima i otputujte s nama u Slovačku.

Please reload