Knjige & lektire

Velika sam onoliko koliko druge činim velikima

Stigao je nastavak serijala "Zapeli zajedno". Ida Marinić u novoj slikovnici Velika sam onoliko koliko druge činim velikima prikazuje kako se nositi s bullyingom.

Moj braco odrasta

Serijal "Zapeli zajedno" ide dalje. Ida Marinić u novoj slikovnici Moj braco odrasta prikazuje kako se nositi s velikim promjenama u životu. 

Nastavak serije slikovnica

Nakon što je prva slikovnica Zapeli zajedno doživjela veliki uspjeh, iz pera iste autorice stiže i treći nastavak serijala pod nazivom Gdje su nestale sve ribe. Autorica obrađuje ozbiljne životne teme i prikazuje kako ih možemo nadići, razgovarati o njima te kako naučiti o sebi i drugima.

Obrazovni materijali za preuzimanje

Preuzmite obrazovne materijale društva za komunikacijsku i medijsku kulturu za nastavnike, roditelje, djecu i mlade, pripremljene u sklopu Dana medijske pismenosti

Zapeli zajedno

Ova slikovnica namijenjena je tome da uče djecu odnosima prema drugima, sebi i svijetu oko sebe. Slikovnica želi pomoći djetetu procijeniti svoje i tuđe ponašanje u različitim prilikama. Preporuka je odraslima da tijekom čitanja slikovnice aktivno sudjeluju te odgovaraju na pitanja zajedno s djetetom.

Sluša mi se knjiga

Danas imamo elektroničke knjige koje čitamo na uređajima poput tableta, e-čitača i računala. No sada, dok traje nastava na daljinu, čita nam se, ali nam je možda dosta gledanja u ekran. Poslušajte zvučne knjige.

U zagrljaju se srce ne trese

Stigao je nastavak serijala "Zapeli zajedno". Ida Marinić u novoj slikovnici U zagrljaju se srce ne trese prikazuje kako se nositi s potresom i njegovim posljedicama.

Nastavak serije slikovnica

Serijal "Zapeli zajedno" ide dalje. Ida Marinić u novoj slikovnici Nova u razredu prikazuje kako se nositi s velikim promjenama u životu. 

Nastavak serije slikovnica

Nakon što je prva slikovnica Zapeli zajedno doživjela veliki uspjeh, iz pera iste autorice stiže drugi nastavak serijala pod nazivom Zašto neki imaju više, a neki manje. Autorica obrađuje ozbiljne životne teme i prikazuje kako ih možemo nadići, razgovarati o njima te kako naučiti o sebi i drugima.

Lektira na dlanu

Niste stigli posuditi lektiru za ožujak? Ne brinite. Na stranici E-lektire nalaze se književna djela s popisa lektire, a učitelji će vam dati detaljnu uputu koju e-lektiru čitate ovaj mjesec. 

Dovoljno se logirati svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom

Kutak za najmlađe

U knjižnicu ne možete, a priče iz kućne knjižnice klinci već recitiraju napamet?
Srećom, tu su e-slikovnice koje možete čitati na mobitelu, tabletu ili laptopu – potpuno besplatno.

Tom Gates

Svi ljubitelji Toma Gatesa sigurno će se na ovoj stranici zabaviti. Stranica je na engleskome jeziku, no vrlo ćete se lako snaći i ako ste engleski tek počeli učiti. Možete igrati igre, saznati nešto o autorici i  doodlati. Ako ne znate što je doodlanje, klik na poveznicu!!

Daleko, a blizu

Stigao je nastavak serijala "Zapeli zajedno". Ida Marinić u novoj slikovnici Daleko, a blizu prikazuje kako se nositi s pravilima udaljenosti uzrokovanim koronavirusom.

Čitajte e-knjige o svemiru

U Astroučionici pronađite e-knjige  koje uz samo par klikova možete skinuti na svoje računalo, tablet ili mobitel, te krenuti čitati. Na našoj poveznici pročitajte nevjerojatnu knjigu o jedinom prirodnom Zemljinom satelitu.

Harry Potter

Klikom na poveznicu ulazite u čarobni svijet Harryja Pottera. Ondje ćete naći najnovije čarobne poslastice koje će vas okupirati- videi, smiješni članci, kvizovi, puzzle i još mnogo toga.

Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu

Ovo može biti zastrašujuće vrijeme za djecu i ona možda neće moći razumjeti zašto moraju ostati u svojim domovima ili što se zapravo događa u svijetu. Pročitajte ovu knjigu u e-obliku namijenjenu roditeljima, odgajateljima i učiteljima kako bi pomogli djeci u dobi od 3 do 8 godina bolje razumjeti pandemiju  koronavirusa.

Book & zvook

Ako vaša djeca više vole slušati zvučne knjige, onda odaberite Book&zvook, prvu mobilnu aplikaciju za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku.  I uživajte u Ježurki Ježiću kojeg interpretira Filip Križan, a tu su i Jelena Mihovljević kao Lija, Livio Badurina kao Vuk, Filip Šovagović kao Medo, Elizabeta Kukić kao Divlja svinja, Lela Margitić kao Sova i Sven Medvešek kao pripovjedač. Zvuči odlično, zar ne?

Zvučne knjige na stranim jezicima

Istražite nevjerojatnu kolekciju audio knjiga na šest različitih jezika s kojom ćete nastaviti sanjariti, učiti ili samo biti djeca. Pomaknite svoje granice.

  • YouTube

Kontakt

Adresa

© Copyright 2021 Osnovna škola Odra

Tel: 01/6261-050

01/6261-999

Faks: 01/6465-292

e-mail: ured@os-odra-zg.skole.hr

Đačka 5

10020 Zagreb