Obrazovanje koje prati trendove (KA1)

Dragi posjetitelji,

dobrodošli na stranicu KA1 projekta Obrazovanje koje prati trendove. Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Provodi se 1.6.2018.-30.6.2019. Vode ga učiteljice Ana Serenčeš, Martina Barić, Marina Pranjić i Ivana Šimović u suradnji s ostalim učiteljima OŠ Odra. U sklopu projekta organizira se upotreba tableta (iPada) u više predmeta, uvode se CLIL aktivnosti na određen broj sati prirode, biologije, povijesti, geografije, matematike i informatike, uvode se nove izvannastavne aktivnosti (Filmska radionica, Mala digitalna akademija), provode se projekti na eTwinningu te se surađuje s lokalnom zajednicom. 

Ovdje možete naći vijesti o projektu kao i nastavne materijale korištene tijekom projekta. Neke od njih možete ponovno koristiti, a neki vam mogu poslužiti kao inspiracija za vlastitu primjenu u nastavi.

sufinancirano eu.jpg

Stručna usavršavanja naših profesorica u inozemstvu

U sklopu projekta naše su profesorice sudjelovale na strukturiranim stručnim tečajevima u zemljama Europske unije. Tijekom trajanja projekta svaka će od profesorica održati po dva predavanja ili radionice za učitelje škole, u skladu s temama tečaja i ciljevima projekta.

Marina Pranjić, profesorica prirode i biologije, bila je u Londonu 5.-11.8.2018. na tečaju “CLIL for Primary, Secondary and Vocational Schools” u organizaciji jezične škole Language Link.

Martina Barić, profesorica matematike, sudjelovala je u Barceloni 5.-12.8.2018. na tečaju “Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools” u organizaciji škole Europass Teacher Academy.

Ana Serenčeš, profesorica engleskog jezika, sudjelovala u Dublinu 10.8.-20.8.2018. na tečaju “Photo & Video Making in our Classroom: Creating and Adapting Original Visual Resources” u organizaciji škole Europass Teacher Academy.

Ivana Šimović, profesorica informatike, bila je 31.9.-7.10.2018. u Firenci na tečaju “There is an App for That! Exploring the Best Apps for Teaching and Student Learning” u organizaciji škole Europass Teacher Academy.

Materijali

Aktivnosti na eTwinningu

U sklopu projekta aktivno djelujemo na platformi za suradnju škola u Europi.

Pridružite nam se u ovim projektima:

 

Think CLIL: eTwinning projekt s turskom srednjom školom koja također provodi CLIL. 

Video challenge: učenici iz Turske, Francuske, Poljske i Hrvatske snimaju videe na dogovorene teme, objavljuju ih na Twinspaceu i odabiru najbolji odgovor na temu.

Education that follows trends: objavljujemo rezultate projekta izvan okvira Hrvatske.

Mathematical posters, mental maps and games: cilj projekta je korištenje aplikacija (Popplet, Mindomo i sl.) koje su rađene na izvannastavnoj aktivnosti ali vezane za matematički sadržaj.

Through the quizzes we meet: eTwinning projekt u suradnji sa školama iz Slovačke, Francuske, Italije i Turske. Cilj projekta je međusobno upoznavanje učenika, njihov razgovor i pisana komunikacija na engleskom jeziku, te izrada kvizova kako bi se učenici  upoznali sa sličnostima i različitostima zemalja partnera projekta.

Dodajte naše profesorice kao kontakte na eTwininingu kako bi na vrijeme bili obaviješteni o zabavnim događanjima! :)

Filmska večer

 

 

 

 

U našoj je školi 23.5.2019. održana Filmska večer u sklopu projekta Obrazovanje koje prati trendove. Smotru su organizirali prof. Ana Serenčeš i polaznici Filmske radionice, a u goste su nam došli učenici, učitelji i roditelji iz OŠ Većeslava Holjevca, OŠ Mladost, OŠ Trnsko, OŠ bana Josipa Jelačića iz Zagreba, OŠ Mate Lovraka iz Petrinje, te iz naše škole. Svi smo se dobro zabavili i uživali u filmskih uradcima učenika naše i drugih škola. Želimo da nam ovaj događaj postane tradicija.

Slika_programa_Filmske_večeri.jpg

Reklamni materijal za restoran i izletište Cowboy

Učenici polaznici Male digitalne akademije izradili su materijal za lokalno izletište i restoran Cowboy, koji smo predali vlasnicima restorana.

Izletište_Cowboy_reklamni_materijal.jpg