Obavijesti

Suradnja osnovnih škola iz Gunje i Zagreba: Online “Kino u podne”

22.6.2020

Voditeljice filmskih družina dr.sc. Anita Tufekčić u OŠ “Antun i Stjepan Radić” u Gunji i Ana Serenčeš u OŠ Odra u Zagrebu, organizirale su 9. lipnja u 12 sati online događaj “Kino u podne” za svoje učenike, ljubitelje filma.

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 ZA OSNOVNOŠKOLSKE USTANOVE

3.5.2020

  • ​Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pogledajte ovdje

  • Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave pogledajte ovdje

  • Izjava koju je svaki roditelj, čije dijete će ići u školu, obvezan potpisati preuzmite ovdje.

Poštovani roditelji

14.4.2020

Kreativni i edukativni materijali mogu biti koristan suputnik da odgovorimo na dječje potrebe, ali i olakšamo roditeljsku ulogu. S tim ciljem su autori prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinički psiholog – psihoterapeut, Ana Raguž, mag. psihologije i Krešimir Prijatelj, mag. psihologije pripremili radnu bilježnicu pod nazivom “Moj superjunak i ja”  obima 32 stranice namijenjenu djeci predškolske i osnovnoškolske dobi. U radnoj bilježnici djeca će se kroz svijet mašte, njihovih interesa i želja upoznati sa svijetom emocija, potaknut će se njihovo razumijevanje te istražiti i pronaći adekvatni načini suočavanja. Na poveznici preuzmite radnu bilježnicu.

Centar za istraživanja i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu (CIRO – IDIZ) izradio je za Ministarstvo znanosti i obrazovanja i seriju edukativnih videomaterijala s ciljem poticanja kompetencije 'učiti kako učiti' kod učenika osnovnih i srednjih škola.

Stručnjake u ovom projektu predvodi Boris Jokić, viši znanstveni suradnik Instituta na projektu Evaluacija nastavnih programa i razvoj modela kurikuluma za obavezno obrazovanje. Videomaterijali su prilagođeni učenicima razredne nastave, predmetne nastave i srednjoškolcima koje možete pratiti svaki ponedjeljak, srijedu i petak na kanalu Instituta na Youtubeu.

Besplatno telefonsko savjetovanje i podršku roditeljima

6.4.2020

Na poveznici se nalazi obavijest Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta vezano za besplatno telefonsko savjetovanje i podršku roditeljima. U privitku se nalaze brojevi telefona te vrijeme kada je moguće nazvati stručnjake za pojedina područja razvoja djeteta.

Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece

30.3.2020

Na poveznici pogledajte materijal „Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece“ koji je izradilo Odgojno savjetovalište Centra za rehabilitaciju Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta.

Kako održati obiteljsku ravnotežu i djeci približiti trenutnu situaciju?

30.3.2020

Hrvatski Crveni križ pripremio je dva materijala, smjernice i praktične upute na koji je način važno razgovarati s djecom u trenutnim okolnostima te kako organizirati obiteljski život. Cilj izrađenih materijala je umanjiti negativne posljedice epidemije bolesti COVID-19 na psihofizički razvoj djece.

Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu

29.3.2020

Ovo može biti zastrašujuće vrijeme za djecu i ona možda neće moći razumjeti zašto moraju ostati u svojim domovima ili što se zapravo događa u svijetu. Pročitajte ovu knjigu u e-obliku namijenjenu roditeljima, odgajateljima i učiteljima kako bi pomogli djeci u dobi od 3 do 8 godina  bolje razumjeti pandemiju korona virusa.

Autorsko pravo- fotografije

26.3.2020

Na poveznici pogledajte video uradak knjižničarke Julije Dujić o autorskim pravima. Naučite koristiti fotografije bez straha da ćete kršiti autorska prava te pronađite fotografije koje nisu zaštićene autorskim pravima.

Predaja zadataka na Edmodu

19.3.2020

Dragi učenici, 

na poveznici pogledajte video prezentaciju učiteljice Ane Serenčeš kako na najjednostavniji i najbolji način predati zadaću u Edmodu.

Pristupite virtualnim učionicama

15.3.2020

Na poveznici možete preuzeti kodove za pristup virtualnim učionicama.

Od srijede, 18. ožujka, učenici će zadatke primati prema redovnom rasporedu.

Roditelji, staratelji, učenici...

12.3.2020

Od ponedjeljka, 16. ožujka, nastava se neće održavati u školi, već će biti organizirana online. Sve upute o načinu provedbe online nastave, učenici će dobiti od razrednika u ponedjeljak. 

S obzirom na ozbiljnost i složenost situacije, molimo da učenici ne dolaze u školu. Ukoliko niste u mogućnosti organizirati boravak djeteta kod kuće, škola će ih prihvatiti. Napominjemo da za te učenike nastava NEĆE biti organizirana, već će, prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja, pratiti obrazovni program na televiziji.

Please reload

  • YouTube

Kontakt

© Copyright 2018 Osnovna škola Odra

Tel: 01/6261-050

01/6261-999

Faks: 01/6465-292

e-mail: ured@os-odra-zg.skole.hr

Adresa

Đačka 5

10020 Zagreb