top of page

165. obljetnica Osnovne škole Odra

Osnovna škola Odra obilježila je svoju 165. godišnjicu na Dan planeta Zemlje, 22. travnja 2024. godine, s nizom aktivnosti posvećenih očuvanju okoliša i recikliranju. Učitelji su se potrudili da proslava bude edukativna i zabavna za sve učenike, s nizom radionica i natjecanja.


Ravnatelj Vatroslav Gabrić pozdravio je sve prisutne, dok je učiteljica Marija Luter pripremila prezentaciju o eko-školi te prigodni igrokaz na eko-temu. Ova proslava nije samo obilježila važnu obljetnicu škole, već je i potaknula svijest o važnosti brige za okoliš među učenicima i osobljem škole.Učitelji razredne nastave pripremili su raznolike radionice izrade tradicionalnih ukrasa, kao što je poculica i turopoljska podgutnica, drvenih lutaka u narodnoj nošnji, biljnih terarija, sadnja cvijeća, izrade kugli za kupanje, pa do izrade drvenih igračaka i hotela za kukce. Također, organizirane su aktivnosti poput izrade postera o zaštiti okoliša i eko-maskote u digitalnim alatima. Ove aktivnosti omogućile su učenicima da kreativno izraze svoju ljubav prema prirodi i nauče o važnosti očuvanja okoliša.


Učitelji predmetne nastave osmislili su edukativne igre o recikliranju, kao i aktivnosti poput skidanja žvakaćih guma s pločnika i presađivanja cvijeća. Također, organizirane su radionice pjevanja, plesa i glume, Treasure Hunt, debate o mentalnom zdravlju, te kvizovi o klimatskim promjenama i meteorologiji. Učenike je posebno razveselilo programiranje edukativne igre o recikliranju, te pomoću microbitova ispitivali su vlažnosti tla, temperature i vlažnosti zraka u sadnicama. Ova interaktivna iskustva potaknula su učenike da se angažiraju u rješavanju ekoloških problema i promicanju održivosti.Natjecanja su također bila dio proslave, uključujući odbojku za učenike 5.- 8. razreda i turnir u šahu za učenike 2. - 8. razreda. Ovakva sportska natjecanja potiču timski duh među učenicima i pružaju im priliku da se aktivno bave sportom dok istovremeno promiču važnost suradnje i fer igre.


Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i svojim prisustvom uveličali naš Dan škole. Vaša podrška i angažman učinili su ovaj dan posebnim i nezaboravnim. Hvala vam što ste bili dio naše zajednice i što ste svojim doprinosom obogatili naše aktivnosti. Nadamo se da ste uživali u proslavi kao i mi, te se radujemo budućim susretima i zajedničkim projektima. Još jednom, veliko hvala svima!
Kommentarer


bottom of page