top of page

Dražen u Trešnji

Učenici sedmih razreda u pratnji učitelja Ivane Kujundžić, Tanje Horvat, Marije Radočaj i Franka Padovana  posjetili su Kazalište Trešnja i gledali predstavu „Dražen“.Predstava se bavi popularizacijom košarke i sporta općenito, prenoseći preko sporta temeljne ljudske vrijednosti pomaganja i zaštite slabijih, ljubavi, poštenja, zajedništva i prihvaćanja različitosti.


Dražen je „običan“ dječak koji odrasta sa svim uobičajenim problemima koji prate njegove vršnjake. Uzor mu je stariji brat Aco kojeg prati u stopu, kopira i od njega upija kao spužva. Iako su ih roditelji poslali u glazbenu školu, jedan ulazak u košarkašku dvoranu sve je promijenio.


Dražen je loše svirao gitaru, a košarku igrao tako da ga je brat zvao Kamenko, ali s vremenom košarkaški teren postaje njegov dom i njegova scena.

Nespretni i nevješti Kamenko izrasta u košarkaškog Mozarta i inspiraciju svim djevojčicama i dječacima.


Predstava na inspirativan način govori o nevjerojatnoj volji i predanom radu jednog dječaka, koji je upravo zbog svoje upornosti dospio u vrh svjetske košarke. Evo nekoliko dojmova učenika nakon odgledane predstave:


„Predstava nam je približila Dražena Petrovića jer je imao iste probleme kao i mi, nije volio raditi ono što su ga roditelji tjerali“, rekao je Petar, a Matej je ispričao da je od svog oca čuo kako je njemu Dražen Petrović bio uzor. „Tužan mi je bio kraj kada su pjevali pjesmu Život leti kapetane i kada se pojavila Draženova crno bijela fotografija“, rekla je Veronika.


Predstavu svakako vrijedi pogledati jer ne ostavlja ravnodušne ni male ni velike.

Comments


bottom of page