top of page

Escape room radionice u knjižnici: kombinacija zabave i obrazovanja

Učenici osmih razreda uživali su u neobičnom i interaktivnom iskustvu prilikom posjeta knjižnici, zahvaljujući ideji knjižničarke Julije Dujić i učiteljice hrvatskog jezika Petre Rašperger. Ova dinamična radionica, koja je spojila elemente escape rooma s književnim i jezičnim zadacima, pružila je učenicima zabavu, ali i priliku za učenje i primjenu gradiva na kreativan način.Učenici su se upustili u avanturu istraživanja knjižnice kroz različite tipove zadataka. Svaki zadatak bio je smješten unutar kutije, koja je, kao ruska lutka, otkrivala novi izazov čim bi prethodni bio uspješno riješen. Ova struktura pružila je učenicima dinamično iskustvo, potičući ih na suradnju i timski rad kako bi otkrili skrivene tragove.


Jedan od ključnih elemenata bio je šifrirani lokot koji se otvarao nakon uspješno riješenog zadatka. Ova zagonetka nije samo bila prepreka, već je dodatno poticala učenike na logičko razmišljanje i primjenu stečenog znanja. Konačna nagrada, slatkiši, bila su zaslužena poslastica koja je dodatno motivirala učenike da se angažiraju u svakom zadatku.


Osim što su učenici uživali u zabavnom aspektu radionice, oni su također imali priliku integrirati gradivo iz hrvatskog jezika i književnosti u praktičnom kontekstu. Kroz traženje tragova i rješavanje zagonetki, ponovili su ključne koncepte i pojmove iz školskog programa. Osim toga, sam boravak u knjižnici pružio im je priliku za istraživanje i otkrivanje novih knjiga i autora, potičući ih na daljnje čitanje i istraživanje.


Escape room radionica u knjižnici pokazala se kao izvanredan primjer kako kombinirati zabavu, učenje i kreativnost u obrazovnom okruženju. Zahvaljujući Juliji Dujić i Petri Rašperger, učenici su proveli vrijeme u knjižnici na neobičan, ali zabavan način, ali i obogatili svoje znanje i vještine kroz dinamično iskustvo koje će sigurno pamtiti.


FOTOGALERIJAコメント


bottom of page