top of page

Euforija u Zagrebačkom kazalištu mladih

U srijedu, 31. siječnja 2024. učenici 8. razreda gledali su predstavu Euforija u Zagrebačkom kazalištu mladih. Predstava je autorski projekt Ksenije Zec.


Riječ je o tzv. generaciji Z, mladim ljudima koji su odgojeni na digitalnoj tehnologiji, bez koje ne mogu funkcionirati. Njihovo znanje i životno iskustvo dolaze gotovo u potpunosti iz digitalnih izvora. Predstava želi istražiti mehanizme kojima mladi ljudi identitet poistovjećuju s društvenim priznanjem vještina, vrijednosti i utjecaja koje im inicijacijski trenuci poput maturalne zabave nakratko nude. Učenici su prvi put doživjeli glumačku tehniku životinja na sceni, koja ih je zbunila, a neke i oduševila.

 

Pročitajte dojmove osmaša.

 

Predstava je zanimljiva, posebno mi se svidjela scenografija. Likovi su razgovarali o svakodnevnim temama o kojima se često ne govori u predstavama koje dosad gledali.

Marko

 

Početak predstave nije mi se svidio, kad glumci govore o svojim ulogama, no predstava postaje zanimljivija i smješnija. Svi su likovi neobični i posebni na svoj način. Svidjelo mi se što su se likovi u govoru koristili riječima seen i cringe, koje su našoj generaciji dobro poznate i svakodnevne u komunikaciji.

Kira

 

Predstava mi se svidjela. Scenografija je zanimljiva, a najviše su me se dojmili kostimi na kraju predstave. Uživala sam u razgovorima kojima su likovi rješavali svoje probleme. Nije mi se baš svidjela tehnika životinja na sceni.

Veronika

 

Većina predstave mi se svidjela, pogotovo dijelovi u kojima se na malo grub i nepristojan način govori o aktualnim problemima u društvu.

Matija

Comments


bottom of page