top of page

HUMANITARNA AKCIJA ZA PUČKU KUHINJU


U Osnovnoj školi Odra, 4. prosinca 2023. organizirali smo humanitarnu akciju za Pučku kuhinju Sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog u Zagrebu. Akcija je održana u prvim danima došašća te smo na taj način krenuli u vrijeme mira, radosti i darivanja kako bismo se još jednom prisjetili kako je bolje davati, nego tražiti.

Tog su dana djeca, uz pomoć svojih roditelja, od jutra donosila potrebne namirnice (sol, šećer, brašno, vegetu, tjesteninu, rižu, ulje, higijenske potrepštine...). Prikupljena je velika količina hrane koju su sljedećeg dana razvrstale u kutije učenice 8.a razreda Lucija Pinturić, Iva Lacković i Lucija Medoš, te učenice 8.c razreda Nika Briševac, Iva Čičak i Gabrijela Černetić. Sve je bilo spremno za odvoz te su u petak, 8.prosinca 2023., vjeroučiteljica Marija Radočaj i učenici 8.a razreda Franjo Hodić, Jakov Mihaljević i Roko Vukičević te učenice 8.c razreda Nika Briševac i Iva Čičak sve otpremili u Pučku kuhinju.

Budući da je utorak, 5.prosinca, bio Međunarodni dan volontera, zajedno smo s časnim sestrama podijelili obroke taj dan korisnicima Pučke kuhinje.

Tijekom boravka u Pučkoj kuhinji, posjetili smo prostorije Ženske opće gimnazije koja se nalazi u sklopu Pučke kuhinje te smo se pomolili u kapelici koja se nedavno obnovila.

Djelatnici i korisnici Pučke kuhinje još su se jednom obradovali i pokazali veliku zahvalnost za dobro djelo koje smo učinili. Osmijeh na licu i puno lijepih riječi bilo nam je dovoljno da kažemo da se vidimo uskoro u novoj humanitarnoj akciji.

Veselimo se svakoj novoj suradnji i te pomoći u bilo kojem obliku.

 

Vjeroučiteljica Marija Radočaj


留言


bottom of page