top of page

Inspirativni književni susret u Društvu hrvatskih književnika za učenike OŠ Odra

Učenici sedmih i osmih razreda imali su iznimnu priliku zaroniti u svijet književnosti na književnom susretu održanom u prestižnom Društvu hrvatskih književnika, 12. travnja 2024. godine. Učenici su se susreli s poznatom književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić, čije su knjige često tematski usmjerene prema problemima i pitanjima koji dotiču mlade.Kao i uvijek, dočekao nas je moderator Male Tribine, Hrvoje Kovačević, također poznat i renomiran hrvatski književnik za djecu i mlade. Kratko je predstavio ustanovu u koju smo došli, a onda je dao riječ Jasminki Tihi- Stepanić.


Hrvoje Kovačević

Susret je bio prilika za otvoreni dijalog između učenika i autorice, tijekom kojeg su učenici imali priliku postavljati pitanja o njezinom književnom stvaralaštvu, ali i dublje promišljati o temama koje autorica obrađuje u svojim djelima. Jasminka Tihi-Stepanić rado je dijelila svoje iskustvo i inspiraciju te je s učenicima raspravljala o različitim aspektima mladenačkog života koje tematizira u svojim knjigama.


Jasminka Tihi- Stepanić

Kroz ovaj susret, učenici su imali priliku bolje upoznati rad jedne od istaknutih suvremenih književnica, kao i produbiti svoje razumijevanje tema koje su važne za njihov životni period. Razgovor s autoricom potaknuo je učenike na razmišljanje o vlastitim iskustvima i osjećajima te im pružio inspiraciju za daljnje čitanje.

Ovaj književni susret nije samo bio izvanredna prilika za učenje o književnosti, već je također doprinio razvoju kritičkog mišljenja i empatije kod učenika, potičući ih na aktivno sudjelovanje u kulturnim događanjima i promišljanje o svijetu oko sebe.


U pratnji učenika bile su knjižničarka Julija Dujić i psihologinja Petra Gotić.Comments


bottom of page