top of page

Kako provesti prvi dan proljeća? U školskom vrtu

Nakon što su prvi zraci proljetnog sunca obasjali krajeve, učiteljice Tonina i Monika odlučile su spojiti ugodno s korisnim za svoje prvašiće. Umjesto klasičnog učenja unutar školskih zidova, odlučile su provesti prvi dan proljeća u prirodi, u školskom vrtu.Za bolji urod luka treba otkinuti koji list i kušati ga

Prvašići su s oduševljenjem prihvatili ideju te su se zajedno s učiteljicama upustili u radne aktivnosti. Glavni zadatak bio je sadnja salate, što je pružilo priliku djeci da nauče o procesu sadnje, brizi o biljkama i važnosti ekološke svijesti.


Dok su kopali zemlju, otkrili su mladi luk koji je već niknuo. Odlučili su isprobati ga te su zaključili da je njegov okus zaista izvanredan. Učiteljice su im tada otkrile stari narodni trik - branje zelenih listova luka za bolji urod. Djeca su s oduševljenjem to prihvatila i krenula u akciju.


Osim što su imali priliku uživati na suncu, prvašići su shvatili i važnost brige o biljkama te kako jednostavni postupci mogu poboljšati kvalitetu uzgoja. Kroz ovu aktivnost, djeca su stekla praktično iskustvo koje će im koristiti ne samo u školi, već i u životu. Njihov prvi dan proljeća bio je obogaćen ne samo igrom i zabavom, već i vrijednim lekcijama o prirodi i odgovornosti prema okolišu.


...rasadili smo i salatu


Comments


bottom of page