top of page

Dan BezVeze: učenici uživali u sportskim igrama i kreativnim radionicama bez uporabe tehnologije

Učenici Osnovne škole Odra 30. travnja 2024. godine imali su priliku doživjeti Dan BezVeze na jedinstven način. Umjesto klasičnih nastavnih aktivnosti, škola je odlučila organizirati dan ispunjen sportskim natjecanjima i kreativnim radionicama, potičući tako timski duh, zdravu tjelesnu aktivnost te kreativno izražavanje bez upotrebe tehnologije.


Različiti programi bili su prilagođeni učenicima razredne i predmetne nastave kako bi svaki učenik mogao uživati u aktivnostima prilagođenim njegovoj dobi i interesima.


Sportske igre za učenike razredne nastave


Učenici razredne nastave sudjelovali su u dinamičnim sportskim igrama koje su obuhvatile kros utrku, sprint utrku, štafetnu utrku te poligon vještina. Ove aktivnosti, ne samo da su poticale tjelesnu aktivnost, već su i promicale timski rad i suradnju.


Futsal natjecanje za učenike predmetne nastave


Učenici predmetne nastave natjecali su se u futsalu, popularnom sportu koji potiče brze reflekse, timske strategije te tehničku vještinu. Natjecanje je bilo iznimno dinamično, a atmosfera na terenu je bila ispunjena uzbuđenjem i sportskim duhom.


Kreativne radionice u okviru Dana BezVeze


Radionice su bile fokusirane na kreativno izražavanje bez upotrebe tehnologije. Učenici su imali priliku sudjelovati u raznim igrama, likovnim i plesnim radionicama te radionicama izrade raznih predmeta. Ove aktivnosti poticale su maštovitost, kreativnost te suradnju među učenicima.


Održavanje Dana BezVeze u OŠ Odra 30. travnja 2024. godine pokazalo se kao iznimno uspješno i inspirativno iskustvo za sve učenike. Kroz sportske igre i kreativne radionice, učenici su imali priliku razvijati svoje tjelesne, tim­ske i kreativne vještine te provesti vrijeme bez ovisnosti o tehnologiji. Ovakve inicijative, ne samo da promiču zdrav životni stil i kreativnost, već i jačaju školsku zajednicu te potiču pozitivne društvene vrijednosti poput suradnje, fer igre i poštovanja prema drugima. S obzirom na uspjeh ovogodišnjeg Dana BezVeze, ne sumnjamo da će postati tradicionalna manifestacija koju će učenici i nastavnici s nestrpljenjem iščekivati svake godine.


Kommentarer


bottom of page