top of page

Prvi susret s bibliobusom: Putovanje u svijet beskrajnih priča


Učenici 1.a i učiteljica Monika Blažina

Knjižničarka je organizirala posjet bibliobusu za učenike 1.a (PB) s učiteljicom Monikom Blažina u petak, 12.1., za učenike 1.b (PB) s učiteljicom Vlatkom Tepeš u petak, 26.1., a s učenicima 1.c i 2.a s učiteljicom Ivom Odorčić u petak, 19.2. Doživjeli su jedinstvenu avanturu - prvi put stupili su u čarobni svijet bibliobusa. Taj mobilni knjižnični prostor nije samo vozilo ispunjeno knjigama, već mjesto koje otvara vrata mašti, znanju i nepreglednom oceanu priča. Bio je to prvi put da su se mnogi od njih susreli s konceptom bibliobusa, a uzbuđenje je bilo neprocjenjivo. Nisu bili sigurni je li to bus ili pak kamion. 

Učenici su, s očima punim znatiželje, promatrali kako se vrata ovog posebnog autobusa otvaraju, a na vratima su ih dočekale ljubazne knjižničarke Davorka i Sara. Police ovog nevjerojatnog busa bile su pune knjiga različitih žanrova i tematika i nudile su im beskrajne mogućnosti. Od avanturističkih priča do fantastičnih svjetova, svatko je mogao pronaći nešto što će ga zaintrigirati.

Odlazak učenika prvi put u bibliobus nije bio samo posjet knjižnici na kotačima; to je bio susret s čarobnim svijetom riječi koji će ostati urezan u njihova sjećanja. Nadamo se da je taj dan označio  početak ljubavi prema čitanju i istraživanju, a bibliobus je postao putokaz na putovanju njihovim literarnim avanturama.


Učenici 1.b razreda

1.c i 2.a


Comentarios


bottom of page