top of page

Pustolovine prvašića na OPG-u Mlađan

U kišno i prohladno jutro, 3. svibnja, prvašići su krenuli na izlet. Put nas je vodio do OPG-a Mlađan gdje su nas dočekali ljubazni domaćini.

Prvo smo se okrijepili slasnim palačinkama s pekmezom od jabuka i finim prirodnim jabučnim sokom. S voditeljem imanja krenuli smo u laganu šetnju. Usput smo stali uz jezerce gdje smo hranili soma Juru i crvenu ribicu Željku.Kada smo ih nahranili krenuli smo u obilazak velike plantaže jabuka. Prolazili smo mladom šumicom i na trenutak stali kako bismo u tišini mogli osluškivati zvukove prirode.

Nakon tjelovježbe na jednoj velikoj livadi, dali smo se u potragu za djetelinom s četiri lista. Neki od nas su bili sretnici, a oni koji su imali manje sreće isto su se radovali jer je slijedila nova aktivnost, a to je sadnja lukovica uz pomoć dviju baka koje smo pozvali u pomoć.

Došlo je vrijeme za ukusni ručak koji smo brzo "smazali" i krenuli u slobodnu igru u parku. Svi su se raspršili po raznim spravama gdje smo ispitali svoju snagu i spretnost.


Nakon lijepih igara i druženja, sretni i zadovoljni krenuli smo kući. Bio je to jedan lijep proveden dan. Dan za pamćenje.


Comentários


bottom of page