top of page

Putovanje sedmih razreda srednjim Jadranom

Učenici 7.a, 7.b i 7.c razreda su u pratnji stručnog vodiča i učiteljica I. Kujundžić, T. Horvat, M. Radočaj i I. Šimović posjetili lokalitete u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.


U Memorijalnom centru Fausta Vrančića

Višednevna izvanučionička nastava od 21. do 24.5. uključivala je program koji je osmišljen kako bi učenici stekli dodatna znanja o Faustu Vrančiću, Jurju Dalmatincu, gradovima Šibeniku i Zadru te NP Krka. Cilj je bio upoznati učenike s načinom kako se prirodna i kulturno-povijesna baština mogu uspješno iskoristiti za razvoj suvremenog turizma: rijeka Krka kao najljepša krška rijeka, stare gradske jezgre Šibenika (katedrala sv. Jakova - kompleks pod zaštitom UNESCO-a, lokaliteti na kojima se odvija Međunarodni festival djeteta, kanal sv. Ante, šibenske tvrđave) i Zadra (crkva sv. Donata, Forum, Morske orgulje i Pozdrav suncu), Sokolarski centar.

 

Učenici su prvi dan putovanja posjetili grad Šibenik: tvrđavu sv. Mihovila i tvrđavu Barone, ulice stare gradske jezgre, katedralu sv. Jakova. Drugi dan proveli su u istraživanju NP Krka (etno selo, vodenice) i Sokolarskog centra Dubrava (predavanje i demonstracija). Treći dan put ih je vodio na otok Prvić kako bi u Memorijalnom centru Fausta Vrančića pobliže upoznali život i djelovanje hrvatskog jezikoslovca i izumitelja. Četvrti dan putovanja naši su sedmaši proveli su u Zadru. Šetnjom starom gradskom jezgrom, rivom do Pozdrava suncu i Morskih orgulja završili su svoje putovanje s prijateljima koje će dugo pamtiti. Comments


bottom of page