top of page

Različitost je naša snaga

Učenici razredne nastave uključili su se u obilježavanje Međunarodnog dana Down sindroma na jedinstven način - nošenjem rasparenih čarapa. Ova inicijativa, koja slavi različitost i promiče prihvaćanje, potaknula je važne razgovore o inkluziji i podršci osobama s posebnim potrebama.


1.b

21.3. obilježava se Međunarodni dan Down sidroma što su učiteljice razredne nastave u našoj školi podržale i potaknule svoje učenike da podrže ovu akciju nošenjem rasparenih čarapa kako bi pokazali svoju podršku i prihvaćanje različitosti. Učenici su se rado odazvali ovoj ideji, dolazeći u školu sa šarenim, rasparenim čarapama.3.c

Tijekom dana, učiteljice su organizirale posebne aktivnosti u razredu, gdje su učenici imali priliku naučiti više o Down sindromu, njegovim karakteristikama i izazovima s kojima se osobe s Down sindromom suočavaju. Kroz otvorene razgovore, djeca su shvatila važnost prihvaćanja i razumijevanja svih ljudi, bez obzira na njihove razlike.


Na taj način, obilježavanje Međunarodnog dana Down sindroma nije samo bila prilika za nošenje šarenih čarapa, već i za edukaciju i promicanje empatije među učenicima. Ova inicijativa pokazala je koliko je važno osvijestiti djecu o inkluziji i prihvaćanju različitosti u našem društvu, te kako i najmanji gesta podrške može imati velik utjecaj.

3.a

1.a

1.b

1.a

3.c

3.a

Comments


bottom of page