top of page

Sakupljanje starog papira


OŠ Odra će od 1. do 31. ožujka sudjelovati u akciji sakupljanja papira.

Sakupljaju se udžbenici bez tvrdih korica, bilježnice, uredski papir, stare novine, letci, katalozi. Knjige, udžbenici i bilježnice trebaju biti oslobođeni korica, plastičnih folija, metalnih dijelova te ljepljivih uveza.


Akcija sakupljanja papira odvijat će se u tri ciklusa:


1. ciklus - učenici samostalno sakupljaju i slažu papir te 8. ožujka donose u školu barem 3 kg papira, koji predaju razrednicima. Papir će se izvagati i na razini razreda zabilježiti koliko je prikupljeno. Molimo vas da papir složite na hrpu i uvežete špagom ili nekom vezicom da ga je lakše skladištiti.


2. ciklus - roditelji, molimo vas da se zajedno s djecom uključite u akciju i 15. ožujka, od 7.30 do 18 sati donesete u školu papir koji vam ne treba na poslu i u kućanstvu. Javite se na portu škole te će Eko patrola preuzeti daljnje vaganje i skladištenje.


3. ciklus - od 18. do 28. ožujka Škola će prikupljati papir i od raznih tvrtki koje djeluju na lokalnom području. Papir je u tom razdoblju moguće dostaviti u bilo koje vrijeme, uz najavu školi.

Nakon završetka akcije razred koji skupi najviše papira bit će nagrađen te dobiti Pehar - Eko škole Odra na čuvanje do sljedeće akcije. Budući da je cilj akcije očuvanje drveća, prva će tri razreda na području škole zasaditi drvo u znak uspješno provedene akcije.


Unaprijed zahvaljujemo na sudjelovanju i krenimo zajedno malim koracima pokazati da mali pomaci dugoročno čine razliku.

Comments


bottom of page