top of page

Sedmi međunarodni ”Dan očaranosti biljkama” 2024

“Fascination of Plants Day” 2024 (FoPD 2024) obilježit će znanstvenici koji se bave biljkama diljem svijeta pod pokroviteljstvom European Plant Science Organisation (EPSO).


Obilježavanje međunarodnog Dana očaranosti biljkama (Fascination of Plants Day) započelo je u svijetu 2012. godine, a Agronomski fakultet uključio se aktivno u inicijativu od samog početka kao organizator za Republiku Hrvatsku.

 

Cilj akcije je “očarati” ljude biljkama i ukazati im na važnost biljnih znanosti za poljoprivredu, održivi uzgoj hrane, hortikulturu, šumarstvo te uzgoj neprehrambenih proizvoda od biljnih sirovina kao što su papir, vlakna, kemikalije, energija i lijekovi. Uloga biljaka u očuvanju okoliša također je ključna.

 

“Dan očaranosti biljkama” ove godine obilježava se u sklopu 105. obljetnice osnivanja Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta kroz niz edukativnih radionica, predavanja i drugih aktivnosti namijenjenih posjetiteljima svih uzrasta a koje su pripremili djelatnici i studenti fakulteta.

 

Obilježavanju Dana očaranosti biljkama pridružili su se učenici četvrtih razreda naše škole te uz prigodne radionice i kroz igru upoznali biljnu raznolikost, sadili biljke, izrađivali bookmarkere od prešanog bilja, šetali vrtovima i staklenicima i razgledali biljke. Vodili su ih studenti Agronomskog fakulteta i njihovi profesori.

 

Bilo je izuzetno zanimljivo, zabavno i poučno.
Comments


bottom of page