top of page

Terenska nastava učenika 5. i 6. razreda u Klagenfurtu


Učenici u centru Klagenfurta

Učenici 5. i 6. razreda Osnovne škole Odra, 20. svibnja imali su priliku sudjelovati u terenskoj nastavi koja ih je odvela u predivni Klagenfurt.

Minimundus

Ova edukativna avantura započela je posjetom poznatom parku Minimundus, gdje su učenici mogli uživati u minijaturnim replikama svjetski poznatih građevina. Oduševljeni detaljima i preciznošću izrade, učenici su kroz igru i zabavu učili o različitim kulturama i povijesti.


Nakon Minimundusa, uslijedila je šetnja centrom Klagenfurta. Učenici su razgledali povijesne i kulturne znamenitosti kao što su Stari i Novi trg, Stara i Nova gradska vijećnica, Kazalište, Katedrala sv. Egida te Uršulinska crkva i samostan. Svaka od ovih lokacija pričala je svoju jedinstvenu priču, pružajući učenicima uvid u bogatu povijest i kulturu grada. Nakon edukativnog dijela, učenici su imali slobodno vrijeme za samostalno razgledavanje, druženje i ručak.

Zadnja postaja njihove terenske nastave bio je Affenberg – park majmuna u Villachu, smješten u podnožju dvorca Landskron. Ovdje su ih dočekali razigrani japanski makakiji i ljubazna domaćica Anđela, koja je učenicima ispričala sve o ovoj posebnoj vrsti majmuna. Park, koji postoji već 28 godina, dom je za 184 japanska makakija koji žive na otvorenom tijekom cijele godine. Anđela je demonstrirala inteligenciju majmuna koji su rješavali mentalne zadatke kako bi došli do hrane, što je posebno oduševilo učenike. Makakiji su svojom razigranošću i nepodopštinama osvojili sve prisutne.
Affenberg - park majmuna

Ova terenska nastava bila je ispunjena zanimljivim sadržajima i nezaboravnim doživljajima, a učenici su se kući vratili bogatiji za nova znanja i iskustva.

Potvrdila je važnost terenske nastave u obrazovanju, jer pruža učenicima priliku da uče kroz iskustvo, razvijaju socijalne vještine i stvaraju trajne uspomene.


Terensku nastavu organizirala je učiteljica Njemačkog jezika Dubravka Vuleša, a u pratnji su još bile učiteljica Hrvatskog jezika Petra Rašperger, učiteljica Engleskog jezika Tea Barić Zečević i knjižničarka Julija Dujić.


Comentários


bottom of page