top of page

TN Veliki Grđevac i Dani zahvalnosti za plodove zemlje u 4.C

Ove godine 4.c razred je cijeli mjesec listopad proveo u zahvalnosti za plodove zemlje. Blagovali smo plodove voćnjaka (jabuke, kruške, grožđe…) i polja (kruh i pekarski proizvodi s vjeroučiteljicom Martinom).


Izrađivali smo lutkice od komušine na satu razrednika, a znanje o tome smo stekli na terenskoj nastavi u Velikom Grđevcu, odnosno u Kulturnom centru Mate Lovraka kojeg smo posjetili 4. listopada. Tamo smo još jednom proživjeli lektirna djela Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice posjetivši Spomen sobu poznatog dječjeg pisca i učitelja koja nosi njegovo ime, OŠ Mato Lovrak. Uživo smo vidjeli pravu lokomotivu i vagone iz filma Vlak u snijegu, slušali predavanje o mlinu koji je nekad mljeo žito, upoznali se s tkalačkim stanom i drugim starinskim predmetima koji su nekada ljudima služili za kuhanje i pranje rublja. Prošetali smo poučnom stazom Prijatelja prirode kroz šumu te obnovili znanja o listopadnoj šumi, njenom biljnom i životinjskom svijetu koji krije.


Nešto od svega toga što nam Majka Zemlja daje smo joj i vratili kako bismo osvijestili neraskidivu vezu čovjeka i prirode te važnost zaštite našeg prirodnog okoliša. Brinemo o okolišu škole i našoj učionici, odvajamo otpad, kompostiramo, u školskom vrtu smo posijali zimske salate, matovilac, blitvu, češnjak i luk.

Comments


bottom of page