top of page

Veliki uče male

Suradnja između učenika prvih i šestih razreda može biti izuzetno korisna i inspirativna, osobito kada se radi o zanimljivoj temi poput meteorologije. Ovaj oblik međugeneracijske suradnje ne samo da potiče učenike na zajednički rad, već i proširuje njihove horizonte i razumijevanje prirodnih pojava.


Jedan od ključnih elemenata ove suradnje jest međusobno učenje. Stariji učenici, koji su već stekli osnovno znanje o meteorologiji, prenijeli su svoja znanja mlađim učenicima na zabavan i pristupačan način. Nakon što su ih upoznali s osnovnim pojmovima meteorologije, zajedno su izradili meteo kalendar. Ove aktivnosti ne samo da pomažu učenicima da bolje razumiju vremenske fenomene, već i razvijaju njihove vještine timskog rada, komunikacije i prezentacije. Osim toga, ovakva suradnja potiče razvoj empatije i socijalnih vještina. Šestaši uče kako biti strpljivi i podržavajući mentori, dok se prvašići osjećaju važno i uključeno u školski život.


Suradnja na temu meteorologije između 1.a  i 6. b razreda predstavlja izvrstan primjer kako integracija različitih uzrasta u zajedničke projekte može obogatiti obrazovno iskustvo i stvoriti čvrste temelje za buduće učenje i suradnju. Zahvaljujemo Mladim meteorolozima na gostovanju i vrlo zanimljivoj radionici.
Comments


bottom of page