eTwinning projekt: Uz čitanje riječi rastu

Učenici trećih razreda s učiteljicom produženog boravka Monikom Blažina, uključili su se u eTwinning projekt Uz čitanje riječi rastu. Projekt će se provoditi cijelu školsku godinu 2020./2021. uz suradnju s drugim školama, a cilj mu je obogaćivanje rječnika i razvijanje interesa prema čitanju. 

Na  prvoj radionici učenici  su uz interaktivne kartice raspravljali o tome što vole čitati, s kime razgovaraju nakon čitanja, gdje najradije čitaju, zašto je čitanje važno, vole li više čitati ili gledati film i onom najvažnijem – kako se osjećaju dok čitaju. O tome su izradili i plakat. 

Prvi samostalni zadatak je bio predstaviti svoju najdražu knjigu razredu te ih motivirati i zainteresirati  da ju i drugi pročitaju. Bilo je tu svega, od slikovnica do biografije poznatih sportaša, romana i enciklopedija. 

Učenici su dobili zadatak pročitati jednu knjigu o kojoj su trebali voditi i dnevnik čitanja s brojem pročitanih stranica i novim riječima koje su iz nje naučili.  

Sljedeći korak bit će izraditi plakat kojim će privući nove čitatelje te njihove knjige. 

eTwinning projekt: Uz čitanje riječi rastu, 2.b razreda

 

U eTwinning projekt Uz čitanje riječi rastu uključili su se i učenici 2.b razreda produženog boravka sa učiteljicom Vlatkom Tepeš.

Za početak su učenici pričali o knjigama i stripovima koje su pročitali tijekom ljeta.

Uz interaktivne kartice smo razgovarali što vole čitati, gdje vole čitati, koga vole da im čitaju itd.

Prva naša stepenica bila je čitanje slikovnice “Žirafe plesati ne znaju”, autora Giles Andreae i Guy Parker-Rees. Svi smo je zajedno čitali (dio učiteljica, dio sami učenici ), ne jednom, već nekoliko puta i uživali u priči.

Naše bavljenje tom slikovnicom trajalo je tri tjedna. Razgovarali smo o tome oko čega smo mi, kao žirafa Žiro, zabrinuti, a u čemu smo dobri. Zatim smo ispunili svi obrazac i ukrasili ga.

Zatim smo kod kuće istraživali o životinji žirafa te svoje istraživačke radove čitali u školi, a sve što smo saznali o toj životinji smo zapisali na jedan zajednički plakat. Razgovarali smo i o nepoznatim riječima koje smo otkrili tijekom istraživanja o žirafi.

Iz likovnog smo pastelama crtali žirafu Žira kako pleše, a na kraju smo radili origami straničnik žirafu.

  • YouTube

Kontakt

© Copyright 2018 Osnovna škola Odra

Tel: 01/6261-050

01/6261-999

Faks: 01/6465-292

e-mail: ured@os-odra-zg.skole.hr

Adresa

Đačka 5

10020 Zagreb