top of page

3. tematska cjelina: Film i diskusija - Integracija izbjeglica

MicrosoftTeams-image - 2023-10-26T111513.805.png

DIJALOGIJA: edukacijski programi Festivala tolerancije

26.10.2023.

Učenici 7.a, 7.b i 8.c razreda sudjelovali su 24.10. u online edukacijskom programu Festivala tolerancije. U sklopu programa "Film i diskusija", koji se bavio problemom izbjeglica, učenici su imati priliku sudjelovati u diskusiji s: Janom Kapićem, glasnogovornikom UNHCR-a Hrvatska, predstavnicom Isusovačke službe za izbjeglice, azilanticom iz Sirije (17 godina), savjetnicom Pučke pravobraniteljice i učenicima osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Sudjelovanjem na Festivalu tolerancije naši učitelji Ivana Kujundžić, Petra Rašperger i Tanja Horvat educiraju učenike o ljudskima pravima koristeći film, digitalnu platformu Dijalogija i suvremene tehnologije u svrhu poticanja kritičkog razmišljanja, razvijanja dijaloga te prihvaćanja različitosti. Jeste li znali da je danas 109 milijuna prisilno raseljenih osoba u svijetu?

Razgovarajmo o tome!    

MicrosoftTeams-image - 2022-11-21T092131.974.png

Online radionica i edukacija

21.11.2022.

Učenici 6., 7. i 8. razreda i učitelji Petra Rašperger, Dubravka Vuleša i Tanja Horvat sudjelovali su u utorak 15.11. od 11,30 do 13,15 sati na online radionici izrade videa mobilnim telefonom: Svaka osoba ima pravo tražiti zaštitu - tko god bila, od kud god dolazila, kad god bila prisiljena na bijeg. Radionica je organizirana kako bi se učenici i učitelji što bolje pripremili za sudjelovanje na natječaju Festivala tolerancije koji je dio aktivnosti projekta Dijalogija.

MicrosoftTeams-image (72).png

Projekt DIJALOGIJA: edukacijski programi Festivala tolerancije 

Edukacija o integraciji izbjeglica 

4.11.2022.

Učiteljice Petra Rašperger i Tanja Horvat odazvale su se pozivu i ove godine sudjelovale s učenicima u četvrtak 3.11. u online aktivnosti Edukacija o integraciji izbjeglica, projektnoj aktivnosti projekta DIJALOGIJA. 

Učenici 8.a, 7.b, 7.a razreda imali su priliku razgovarati s predstavnicima Ureda pučke pravobraniteljice u Hrvatskoj, UNHCR-a u Hrvatskoj, Isusovačke službe za izbjeglice te s mladom osobom koja je dobila azil u Hrvatskoj. Učenici su učili o izbjeglicama na multimedijalan i multidisciplinaran način. Sudjelovanjem na Festivalu tolerancije naši učitelji nastoje educirati i poticati mlade na dijalog, kako bi shvatili da su prihvaćanje i poštivanje različitosti jedini mogući način života u modernom svijetu.  

Jeste li znali da je danas u svijetu 80 milijuna izbjeglica? Razgovarajmo o tome! 

Fotografije pogledajte u fotogaleriji na dnu stranice.

Foto2 (1).jpg

Projekt DIJALOGIJA: edukacijski programi Festivala tolerancije 

Aktivnost Film i diskusija – integracija izbjeglica

29.3.2022.

Učenici OŠ Odra sudjelovali su u aktivnosti projekta DIJALOGIJA: edukacijski programi Festivala tolerancije. Aktivnost Film i diskusija – integracija izbjeglica je provedena u ponedjeljak 28.3.2022. godine u online okruženju, a uključivala je:

• gledanje dokumentarnih filmova o integraciji izbjeglica (Dječak iz Irana, Djevojčica iz Sirije) na digitalnoj platformi Dijalogija

• predavanje o integraciji izbjeglica: glasnogovornik UNHCR-a Hrvatska, predstavnica Ureda pučke pravobraniteljice, predstavnica Isusovačke službe za izbjeglice

• razgovor učenika s azilanticom iz Sirije (16 godina).

U projektnoj aktivnosti je sudjelovalo 24 učenika 6.a i 6.b razreda i učitelji: Petra Rašperger i Tanja Horvat. Zahvaljujemo učenicima 6.b razreda na aktivnom sudjelovanju u diskusiji.

 

Pogledajte u fotogaleriji kako smo učili i razgovarali o integraciji izbjeglica.

bottom of page