top of page

PROJEKTI U KNJIŽNICI

Naša mala knjižnica

Namijenjeno učenicima 4.a razreda

Projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA usmjeren je na popularizaciju čitanja među djecom i stalno povećanje i razvoj dječje publike i to zanimljivim i poticajnim aktivnostima prilagođenim njihovu uzrastu.

Svrha ovoga je projekta ponuditi djeci knjigu koja zaokuplja pažnju svojim cjelokupnim sadržajem, potaknuti na čitanje uz promišljanje i aktivno sudjelovati u stvaranju publike koja razmišlja, analizira i usmjereno djeluje na svim područjima društvenog života.

Ove godine u projekt su uključeni autori i ilustratori iz čak šest zemalja: Finske, Italije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Litve, Belgije, Turske, Hrvatske, Poljske i Češke.

Kako bi ispunio svrhu, projekt NMK nudi  moderne slikovnice nastale u suradnji s priznatim autorima i ilustratorima. Uz šest slikovnica dolaze i tematske kreativne knjižice koje zanimljivim zadacima i likovnim izazovima  potiču djecu na stvaranje i izražavanje, razvoj svijesti o sebi i svojoj okolini, jačanje samopouzdanja i stvaranje vlastitog mišljenja.

VIŠE...

Ivana Brlić-Mažuranić

Projekt u suradnji s učiteljicom 4.c razreda Anom Sudac

 

Način realizacije:

Učenici će istraživati život književnice iz raznih izvora i prezentirati ih kroz plakate, prezentacije, igrokaze, intervjue i sl. Na nastavnim satovima obrađivat ćemo poznata i manje poznata djela i tako upoznati njezin opus. Kroz likovni i literarni izričaj približiti lik i djelo Ivane Brlić-Mažuranić ostalim učenicima prezentiranjem radova na školskom panou i hodnicima škole.

Ciljevi:

Kroz istraživački rad i čitanje djela I. B. Mažuranić bolje upoznati njezin život i opus

VIŠE...

Digitalni mediji i mentalno zdravlje

Projekt u suradnji sa psihologinjom škole Petrom Gotić

 

Način realizacije:

Učenici će kroz šest radionica proći temu digitalnih medija i cyberbullyinga

Ciljevi:

- raspraviti o razlozima korištenja društvenih mreža te njihovim prednostima i nedostacima

- upoznati svoje osobine, navike, potrebe i motive zbog kojih se služe internetom i društvenim mrežama

- prepoznati različite vrste nasilja i rizičnog ponašanja na internetu

- informirati se o načinima zaštite svojih prava na internetu

bottom of page