top of page

Učenička zadruga "Sveti Juraj"

Učenička Zadruga "Sveti Juraj" dragovoljna je i interesna organizacija koja pridonosi postizanju odgojno- obrazovnih i društveno gospodarskih ciljeva škole. Jedan od ciljeva zadruge je na dragovoljnoj osnovi okupiti što veći broj učenika i primjerenim metodičkim postupcima omogućiti im razvoj sklonosti, interesa i sposobnosti, stjecanje radno-tehničkog, ekološkog, gospodarskog, društvenog i etno-odgoja i obrazovanja, stjecati, produbljivati  i primjenjivati biološka, tehnička, gospodarska i društvena znanja važna za cjelokupan proizvodni proces, (od planiranja do tržišnog vrednovanja i plasmana), razvijati sposobnosti učenika te ih poticati na  korisno provođenje slobodnog vremena. Ciljevi učeničke zadruge Odra su povezani s ostvarivanjem zadaća u Nastavnom planu i programu za osnovnu školi kao što su promicanje ljubavi prema tradiciji, zavičaju i domovini. Odražavaju se u vrijednostima kao što su: znatiželja i oduševljenje prirodom i prirodnim pojavama, želja za očuvanjem i zaštitom prirodne i kulturne baštine, ekološka svijest i zaštita biljnog i životinjskog svijeta, osjećaj za lijepo i duhovnu stranu života, ponos tradicijom, zavičajem i domovinom. 

MicrosoftTeams-image (18).png

U galeriji pogledajte proizvode koje učenici izrađuju

U ljetopisima pogledajte što su naše vrijedne ruke radile, postupak izrade i radnu atmosferu.

ljetopis naslovnica.jpg
MicrosoftTeams-image (24).png

Svake godine sudjelujemo na Smotri učeničkih zadruga gdje uvijek iznova iznenadimo posjetitelje lijepim proizvodima. Pogledajte u galeriji fotografije po školskim godinama.

Članovi naše Zadruge su u kratkom videouratku predstavili svoje godišnje radove. Zavirite unutra.

videogalerija.jpg
Etwinning za učenike_page-0001.jpg

Na početku školske godine 2021./22. iznenadila nas je lijepa vijest. Zadruga je za sudjelovanje na smotri zadruga Grada Zagreba 2020./21. dobila nacionalnu i europsku oznaku kvalitete (European Quality Label)

bottom of page