Školski pano 3.b razreda

17.2.2022.

Učenici 3.b obožavaju igrokaze. Zato su vam još jednom pripremili zimsku poslasticu - Snjegomraz i Snjegoledić.

4.2.2022.

Učenici 3.b se još jednom iskazao u inovativnom i zabavnom obrađivanju lektire. Ovaj put su se sjajno proveli stvarajući novinski članak s glavnim likovima iz djela Vlak u snijegu. Novinar intervjuira glavni lik, ilustratori ilustriraju, a zapisničari zapisuju odgovore glavnog lika. Svi su bili aktivni i dali svoj doprinos.

23.12.2021.

3.b želi vam Sretan Božić i Novu godinu!

MicrosoftTeams-image.png

10.12.2021.

Na osnovi književno-umjetničkog teksta, učenici su izradili lutkice koje su im poslužile u izvođenju igrokaza, "Veliko čudo za mali bor", u režiji njihovih učiteljica.

Image_20210813_0004-1-600x767.jpg

4.11.2021.

I ovoga smo puta lektiru radili na zanimljiv i osebujan način. Čitali smo ulomke iz romana, Čudnovate zgode šegrta Hlapića Ivane Brlić-Mažuranić. Cure su na  likovnom izradile Ivanine šešire, a dečki kape šegrta Hlapića.  To su nam bili rekviziti za čitanje ulomaka. Iz biografije Ivane Brlić-Mažuranić doznali smo da je rođena u Ogulinu i da je bila unuka hrvatskog bana i pjesnika Ivana Mažuranića. Njezina djela, Priče iz davnine i Čudnovate zgode šegrta Hlapića, najprevedenija su djela hrvatske književnosti i zato je s ponosom zovemo hrvatskim Andersenom. Ako želite još više doznati, poslušajte ovu "zlatnu djecu" koja su uživala u čitanju i ulogama likova iz ovog dječjeg romana.  

MOJ ZAVIČAJ031.jpg

13.10.2021.

3.b razred je, uz pomoć svoje učiteljice Jadranke Pavliše-Zupanek, napravio razrednu slikovnicu "Moj zavičaj u riječi i slici". Slikovnicu su izradili na satu hrvatskog jezika, a njome su izrazili ljubav prema svom zavičaju, umjetnosti i riječi. Cijelu slikovnicu u digitalnom obliku pogledajte ovdje.