PROJEKTI U KNJIŽNICI

BIBLIOBUS

Namijenjen učenicima 1.-4.razreda

Cilj projekta: odlaskom u bibliobus želimo ga predstaviti i upoznati učenike s njegovom djelatnošću. Na taj način promičemo čitanje od najranije školske dobi i naviku posudbe knjiga izvan školske knjižnice. Odlasci su organizirani u vrijeme kada bibliobus boravi u školskom dvorištu čime je posjet bibliobusu olakšan.

PRIČOSVIJET

Namijenjeno učenicima 5.r.

Cilj projekta: Poticanje učenika na stvaranje vlastite priče pomoću pripovjedačkih karata te na taj način obogaćivati rječnik i razvijati komunikacijske vještine,  razvijanje dječje mašte i osjećaja zajedništva

 

Pričosvijet je vrlo korisno obrazovno pomagalo putem kojeg učenici koristeći se kartama na više razina- njihovima slikama, nazivima, pitanjima i naposljetku ključnim riječima, opisima i skrivenim poveznicama stvaraju nove priče. 

MEĐUŠKOLSKI KNJIŽEVNI KVIZ

Namijenjeno učenicima 5. – 8.r.

Cilj projekta: Poticanje učenika na čitanje u slobodno vrijeme, razvijanje osjećaja zajedništva, razvijanje natjecateljskog duha te povezivanje s drugim školama i sklapanje novih prijateljstava, a uz pomoć novih tehnologija približiti knjigu učenicima novih generacija.

Međuškolski književni kviz je projekt nekoliko školskih knjižničara Grada Zagreba.

Please reload

  • YouTube

Kontakt

© Copyright 2018 Osnovna škola Odra

Tel: 01/6261-050

01/6261-999

Faks: 01/6465-292

e-mail: ured@os-odra-zg.skole.hr

Adresa

Đačka 5

10020 Zagreb