top of page

PROJEKTI U KNJIŽNICI

Naša mala knjižnica

Namijenjeno učenicima 2.r.

Projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA usmjeren je na popularizaciju čitanja među djecom i stalno povećanje i razvoj dječje publike i to zanimljivim i poticajnim aktivnostima prilagođenim njihovu uzrastu.

Svrha ovoga je projekta ponuditi djeci knjigu koja zaokuplja pažnju svojim cjelokupnim sadržajem, potaknuti na čitanje uz promišljanje i aktivno sudjelovati u stvaranju publike koja razmišlja, analizira i usmjereno djeluje na svim područjima društvenog života.

Ove godine u projekt su uključeni autori i ilustratori iz čak osam zemalja: Finske, Estonije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Litve, Belgije, Južne Koreje i Hrvatske.

Kako bi ispunio svrhu, projekt NMK nudi  moderne slikovnice nastale u suradnji s priznatim autorima i ilustratorima. Uz šest slikovnica dolaze i tematske kreativne knjižice koje zanimljivim zadacima i likovnim izazovima  potiču djecu na stvaranje i izražavanje, razvoj svijesti o sebi i svojoj okolini, jačanje samopouzdanja i stvaranje vlastitog mišljenja.

VIŠE...

Čitaj (o) psu R.E.A.D. - program pomoći učenju čitanja pomoću terapijskog tima – pas i njegov vodič 

Projektu suradnji s učiteljicom u Programu produženog boravka Vlatkom Tepeš

 

Način realizacije:

•    upoznavanje i uspostavljanje kontakta sa psom 
•    provođenje aktivnosti Čitaj (o) psu R.E.A.D. programa kroz mjesečne radionice 
•    radionice u drugim i prvim razredima 

Ciljevi:

  • razvijanje komunikacijskih kompetencija i vještina čitanja uz pomoć registriranih terapijskih timova ( psa i njegovog vodiča ) 

postati dijelom međunarodne mreže škola koje provode R.E.A.D. program 

VIŠE...

bottom of page