Produženi boravak

Produženi boravak kvalitetno je osmišljen boravak djece u školi koji se ostvaruje tijekom nastavnog dana od 12 do 17 sati. Oblik je odgojno - obrazovnog rada koji vodi učitelj razredne nastave i ima svoje pedagoške, odgojne, zdravstvene i socijalne vrijednosti.

U vrijeme produženog boravka učenicima je uz svladavanje nastavnog programa organizirano vrijeme za odmor i igru, obroke, boravak na svježem zraku, kreativno provođenje slobodnog vremena, učenje i ponavljanje te pisanje zadaća.

Cilj je naučiti učenike kako redovito, odgovorno i samostalno učiti, tragati za informacijama, služiti se udžbenikom i drugim izvorima znanja, razvijati individualne sposobnosti i interese učenika, učiti ih vještinama komunikacije, suradnje i pomaganja. U produženom boravku učenici razvijaju pozitivnu sliku o sebi i drugima, sigurnost u sebe, povjerenje u prijatelje, kreativnost, osjećaj uspješnosti…

Produženi boravak povezuje učenje, igru i rad, a učiteljice razredne nastave koje rade u produženom boravku, svojim radom potiču, pomažu i ohrabruju učenike, ali ih i tješe kad je potrebno.

Izmjenama igre, učenja i odmora nastoji se stvoriti osjećaj ugode i zadovoljstva kod svih učenika, odnosno sretna djeca koja će voljeti školu. Škola postaje učenikov drugi dom sa svim obilježjima ugodnog, obiteljskog i prijateljskog okružja.

D o g a đ a nj a

eTwinning projekt – Uskrsni običaji

14.4.2020

Učenici 2. b razreda produženog boravka sa svojom učiteljicom Monikom Blažina i u nastavi na daljinu, nastavili su započeti projekt uskrsnih običaja. 

Projekt je namijenjen učenicima osnovne škole koji žele istražiti uskršnje običaje svojeg kraja te saznati više o običajima iz drugih krajeva Republike Hrvatske i Europe. 

U projektu su sudjelovale škole iz Hrvatske, Portugala, Slovačke i Malte.  

Učenici su istraživali običaje koji se vezuju uz Uskrs. Odabrani običaj, slikom ili video uratkom uz opis, podijelili su na Twinspaceu. Projekt je započeo u veljači 2020., a završio u travnju 2020. 

Svjetski dan Down sindroma

22.3.2020

3.b je u online produženom boravku obilježio Svjetski dan Down sindroma. Taj dan se obilježava različitim i šarenim čarapama. Možda se nekada nekome dogodilo da slučajno odjene različite čarape, ali 21.3. je to mogao učiniti namjerno! Veselim i rasparenim čarapama ukazujemo na bogatstvo raznolikosti svih nas, cijelog društva. I mi smo poručili da brinemo, razumijemo i poštujemo prava osoba s Down sindromom. 

Matematika na kreativan način

11.2.2020

Naša učiteljica produženog boravka, Marina Kordić vodila se činjenicom da matematika unaprijeđuje kreativno mišljenje pa ih je motivirala tako što je učinila matematiku zanimljivom. Kako drugačije, nego kroz igru. Njihova motivacija, mašta, znatiželja i samopouzdanje su rasli. Kroz sliku pogledajte kako je to izgledalo.

Please reload

  • YouTube

Kontakt

© Copyright 2018 Osnovna škola Odra

Tel: 01/6261-050

01/6261-999

Faks: 01/6465-292

e-mail: ured@os-odra-zg.skole.hr

Adresa

Đačka 5

10020 Zagreb