Produženi boravak

reading_teacher1.gif

Produženi boravak kvalitetno je osmišljen boravak djece u školi koji se ostvaruje tijekom nastavnog dana od 12 do 17 sati. Oblik je odgojno - obrazovnog rada koji vodi učitelj razredne nastave i ima svoje pedagoške, odgojne, zdravstvene i socijalne vrijednosti.

U vrijeme produženog boravka učenicima je uz svladavanje nastavnog programa organizirano vrijeme za odmor i igru, obroke, boravak na svježem zraku, kreativno provođenje slobodnog vremena, učenje i ponavljanje te pisanje zadaća.

Cilj je naučiti učenike kako redovito, odgovorno i samostalno učiti, tragati za informacijama, služiti se udžbenikom i drugim izvorima znanja, razvijati individualne sposobnosti i interese učenika, učiti ih vještinama komunikacije, suradnje i pomaganja. U produženom boravku učenici razvijaju pozitivnu sliku o sebi i drugima, sigurnost u sebe, povjerenje u prijatelje, kreativnost, osjećaj uspješnosti…

Produženi boravak povezuje učenje, igru i rad, a učiteljice razredne nastave koje rade u produženom boravku, svojim radom potiču, pomažu i ohrabruju učenike, ali ih i tješe kad je potrebno.

Izmjenama igre, učenja i odmora nastoji se stvoriti osjećaj ugode i zadovoljstva kod svih učenika, odnosno sretna djeca koja će voljeti školu. Škola postaje učenikov drugi dom sa svim obilježjima ugodnog, obiteljskog i prijateljskog okružja.

Mom-doing-homework.jpg

D o g a đ a nj a

MicrosoftTeams-image (65).png

16.5.2022.

Završnica projekta "Čitajmo zajedno-čitajmo naglas: zaboravljene knjige"

U petak, 6. svibnja 2022., u kinu "Tuškanac" održana je 12. velika završnica projekta "Čitajmo zajedno-čitajmo naglas: zaboravljane knjige" u kojoj je po prvi put sudjelovala i naša škola. "Led su razbili" učenici 3.b razreda uz mentorstvo svoje učiteljice iz produženog boravka Vlatke Tepeš, te knjižničarke Daniele Rade Džeko. Cijele godine sjajno su se zabavljali čitajući Jelenka - knjigu napisanu prema omiljenoj seriji za djecu, a potom i vrijedno radili na predstavljanju knjige na završnici. Učenici 3.b razreda su odlučili nastaviti u glazbenom tonu i knjigu predstaviti autorskom rap pjesmom. 

Inače je projekt "Čitajmo zajedno-čitajmo naglas: zaboravljene knjige" nastao u svrhu poticanja čitanja na međunarodnoj razini, a u Hrvatskoj svake godine okuplja sve više i više škola (ove godine sudjelovalo je 30 škola). Ipak, prava posebnost ovog projekta se nalazi u tome što nema natjecateljskog karaktera - međusobna podrška, kreativnost i uživanje u knjizi su vrijednosti koje sudionici ovog projekta najviše cijene.

Više o projektu saznajte ovdje, a karizmatičnu izvedbu učenika 3.b razreda pogledajte na poveznici. 

Čitajmo zajedno!

holiday-1443858_1280.png

4.4.2022.

Dan očeva

Nakon Dana žena, na red je došao i Dan očeva. Učenici 3.b su za svoje očeve iznenadili predivnim čestitkama i sastavcima. Neke od njih pogledajte u linku dolje.

majice give peace a chance 3,b PB.jpg

4.4.2022.

Give peace a chance!

3.b je opet bio glazbeno scenski aktivan - ovog puta vezano za situaciju u Ukrajini. Naša poruka je jasna: "Dajmo miru šansu!" Cijelu pjesmu poslušajte u nastavku.

shirt-309180_1280.png

4.4.2022.

Dan ružičastih majici

1.b je Dan ružičastih majici proveo crtajući, pišući lijepe poruke podrške, te izrađivajući prigodne plakate. Sve njihove crteže i poruke pogledajte na linku ispod.

preuzmi (1).jpg

17.2.2022.

Plesnjak

Iz PIDa smo učili o prošlosti grada Zagreba pa smo u boravku spominjali i plesnjake kakvi su bili nekad u Zagrebu, kada se plesalo najkasnije do 22h navečer. I mi smo danas u našem boravku, 3.B, imali plesnjak. U početku nam je malo trebalo da se opustimo, ali kasnije nismo htjeli stati s plesom. Plesali smo na evergreene i na rock and roll. Pogledajte isječak dobre zabave.

preuzmi (2).png

17.2.2022.

100. dan škole

Povodom 100. dana škole u boravku 1.c se svašta zanimljivo radilo.
Pisali smo riječi koje u sebi sadržavaju riječ STO, odradili 100 vježbi i dobro se razgibali, rješavali smo 100 matematičkih zadataka, natjecali se u pisanju što više riječi u 100 sekundi. Pokušali smo i šutjeti 100 sekundi također, pogodite jesmo li uspjeli?
Za kraj smo napravili likovne radove na temu; kako ću izgledati sa 100 godina?
Moram vam reći da se u 1.c kriju jako simpatični djedice i šarmantne bakice.
Pogledajte i sami!

preuzmi (2).jpg

23.12.2021.

Božićna čestitka

Božić je najveselije vrijeme i u boravku za učenike 1.a i 3.c. Pogledajte našu božićnu proslavu i čestitku od srca. Sretan Božić i Novu godinu žele vam 1.a i 3.c!

preuzmi.jpg

10.12.2021.

Projekt "Istražujem svijet"

3.c i 1.a su sa svojom učiteljicom Martinom Jurič zajedno istraživali naš svijet i otkrili svašta o  automobilima, filmu, penkali, padobranu, izmjeničnoj struji, kompasu, biciklu, telefonu, televizoru, računalu, tiskarskom stroju...

th (1).jpg

4.11.2021.

Dan jabuka u 1.b

Učenici 1. b razreda u produženom boravku obilježili su sa svojom učiteljicom Monikom Dan jabuka. Sve je bilo na tu temu.

Dan su započeli pričom Jabuka Dicka Brune u kojoj jedna jabučica žaluje što je pala sa stabla i pri tome upozna pjetlića koji joj postane prijatelj i uljepša dan.

Svaki je učenik dobio zadatak donijeti jednu jabuku pa su ih proučavali, uspoređivali po boji, mirisu i veličini te naravno kušali.

Učenici su dobili posebnu vježbenicu sa zabavnim zadatcima u kojoj se nalazila priča o jabukama, labirinti, vježbe izrezivanja i bojanja, a sve na zadanu temu.

Na kraju zabavnog dana zasladili su se toplim čajem od jabuka i kolačima koje su za tu prigodu ispekle majke i učiteljica.

unnamed.jpg

7.10.2021.

Europski dan jezika

26.9. se slavi Europski dan jezika. Cilj obilježavanja tog dana je motivacija ljudi za učenjem stranih jezika, a osobito promocija višejezičnosti u Europi. Ne kaže uzalud poslovica: Koliko jezika govoriš, toliko vrijediš! 

Djeca su birala jedan od izazova:

1.Pozdrav na 5 jezika. 

2.Omiljena životinja na 3 jezika. 

3.Brojimo do 10 na 3 jezika. 

4.VOLIM TE na 5 jezika.

 

Budući da je tada (26.9.) 3.b bio u samoizolaciji i radio je na daljinu, djeca su snimke snimala kod kuće ( većina )  te su ih roditelji slali na e mail i postavljali na Edmodo.

preuzmi.jpg

22.9.2021.

Želje i potrebe

2. c razred sudjeluje u projektu Ekonomske klinike "Financijska pismenost osnovnoškolaca" te je prisustvovao na prvoj radionici "Želje i potrebe". Na radionici smo učili što su naše potrebe bez kojih ne možemo normalno živjeti, a što su želje koje nam nisu neophodne za život. 

Dukatici-cuvaju-prirodu-3.jpg

18.5.2021.

Ekologija u PB

Učenici produženog boravka su pravi mali ekolozi. Cijelu godinu provode ekološki projekt 360°koji obuhvaća cijeli niz aktivnosti.

 Sa svojom učiteljicom Monikom Blažinom marljivo su izrađivali radove od recikliranih materijala kojima su ukrasili školu povodom Dana planete Zemlje.

 

Za sve buduće naraštaje i sve Dane planete Zemlje, posadili su pred školom sadnicu magnolije koja će u nadolazećim godinama ukrašavati školsko dvorište. Sadnicu je financirala Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Posadi drvo, ne budi panj“, iz Varaždina,  kojoj se javno zahvaljujemo na vrijednoj donaciji i pomoći u našoj akciji. 

 

Učenici su se pridružili i projektu „Dukatići čuvaju prirodu“ namijenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj. Ovim projektom Dukat želi na djeci pristupačan i zabavan način podučiti osnovnoškolce o važnosti brige o okolišu i očuvanja prirodnih resursa.

Projekt čine kratke i edukativne priče putem kojih osnovnoškolci uče osnovne pojmove vezane uz očuvanje prirode, odlaganje otpada s naglaskom na pravilno postupanje s ambalažom  proizvoda te općenito ekološko svjesno ponašanje.

Svaka edukativna priča završava kvizom, a učenici koji uspješno riješe zadatke dobivaju diplomu – digitalnu, s kojom se odmah mogu pohvaliti – ali i onu fizičku, koja stiže.  Uspješnim rješavanjem kvizova učenici se pridružuju veseloj i zaigranoj družini Dukatića – čuvara prirode! Sažetak aktivnosti pogledajte na linku.

20210505_150819.jpg

7.5.2021.

Majčin dan

1.b želi svim majkama sretan Majčin dan!

20210419_181909.jpg

21.4.2021.

Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se u cijelom svijetu svake godine 22. travnja. 1.b obilježio ga je nešto ranije, ali na jednako dobar način. Svima su pokazali kako oni čuvaju svoj dom!

Dan planeta Zemlje

pxl-200316-12756106-60423.jpeg

1.4.2021.

Dan šarenih čarapa 2.b

U petak 19.3. smo nosili šarene čarape u povodu nadolazećeg Dana šarenih čarapa - Dana osoba s Down sindromom (koji je bio na prvi dan proljeća, u nedjelju 21.ožujka ).

Podsjećamo, svake se godine, 21.ožujka, obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom kako bi se podigla svjesnost o potrebama i potaknulo otklanjanje bilo kakvih predrasuda o osobama s Down sindromom.

I mi smo nosili šarene čarape jer smo htjeli poslati poruku o prihvaćanju različitosti.

Uskrs.jpg

1.4.2021.

Čestitka za Uskrs

Sretan Uskrs želi vam 1.b!

Sretan Uskrs

fathers-day-2139817_1920.jpg

19.3.2021.

Dan očeva u trećem razredu

Svakom je djetetu važna uloga oca u životu i svakako se i sreća djeteta očitava u sigurnoj i stabilnoj očevoj figuri. 

U Americi se Dan očeva počeo obilježavati već 1910. godine, a kod nas se počeo obilježavati krajem 90-ih godina dvadesetog stoljeća. Danas se slavi u mnogim zemljama svijeta, ali ne na isti datum. Kod nas se obilježava 19. ožujka, na Dan sv. Josipa, koji je uza sve ostalo i zaštitnik očeva. 

Najstariji zapis koji govori o ocu i Danu očeva je pismo dječaka Elmesa iz starog Babilona koji je svom ocu prije više od 4000 godina zaželio dobro zdravlje i dug život. 

Trećaši su svojim očevima, uz pomoć učiteljice Monike Blažine, napravili krasne robotske čestitke, medalje Supermana, crtali su svoje očeve i doznali smo zanimljivosti o njima.  

Lijepo je čuti da je najčešća rečenica koju očevi izgovaraju – „Volim te!“ 

1616424314107.jpg

23.3.2021.

Dan šarenih čarapa u trećem razredu

Djece ima razne 

Al svako dijete je ličnost 

Razlike nisu kazne 

U razlikama je naša sličnost 

(Ljubivoje Ršumović) 

 

Ovim stihovima učiteljica Monika Blažina zainteresirala je učenike trećih razreda na promišljanje o međusobnim sličnostima i razlikama. Učenici su uočavali sličnosti i razlike, a kroz razgovor su došli do teme nasljeđivanja i kromosoma. Pitani su, znaju li što se dogodi ako netko ima višak ili manjak i tako su došli na temu Down sindroma. Učenici su pogledali edukativni video o sindromu te kako on nastaje, a zatim su razgovarali o tome zašto se na  Međunarodni dan osoba s Down sindromom nose šarene čarape. Obuvanjem šarenih čarapa, šalje se poruka o prihvaćanju različitosti. Diljem svijeta odvijaju se različite aktivnosti koje pomažu u postizanju jednakih prava i dostojanstva osoba sa Down sindromom te boljih uvjeta i kvalitete njihova života.  

Učenici su pogledali nekoliko videa o djeci s Down sindromom, među kojima i "Matija i prijatelj Down" te su zaključili da osobama sa Down sindromom treba pomoći, ali prije svega prihvatiti ih punim srcem. 

Volimo različitosti

unnamed.png

2.3.2021.

Dan ružičastih majici

Učenici produženog boravka trećih razreda,  sa svojom učiteljicom produženog boravka,  za Dan ružičastih majica pripremali su se cijelog tjedna. Svaki dan u tom ružičastom tjednu bio je obilježen nekom radionicom.  

Vježbali su zajedništvo, pažnju i strpljenje. Mnogo su pričali o pristojnom i nepristojnom ponašanju, te kako svaki dan imaju izbor. Hoće li on biti dobar ili loš-njihov je izbor. Naučili su kako biti ljubazan, te kako odvratiti zlostavljaču. U svakodnevnoj komunikaciji naučili su koristiti "JA" poruke. Pomoću kontrolnog listića naučili su kanalizirati svoju ljutnju i nositi se s njom, a u razredu su postavili Kolo smirivanja koje im pomaže kada se ne mogu sjetiti kako se smiriti.  

Razveselili  smo učenike škole postavljanjem plakata Uzmi kompliment koji su u trenu razgrabljeni. Na Dan ružičastih majica, sve su uobličili u plakat na kojem je objedinjeno ono što su radili cijeli tjedan kako bi im bio trajni podsjetnik na pravilno nenasilno ponašanje. Na linku pogledajte našu video-galeriju.

Glasanje za najbolju masku.jpg

18.2.2021.

Aktivnosti 1.b

Poznato je da 1.b u produženom boravku puno uči i radi, ali i da se zna zabavljati! Grudali smo se, igrali igre i maskirali! Kako je bilo pogledajte u foto-videu.

IMG_20210201_141811.jpg

1.2.2021.

Lutke zijevalice 2.b

Vrijedne ručice učenika 2.b produženog boravka su izrađivale lutke zijevalice sa učiteljicom Vlatkom Tepeš. Kako je bilo i kakve su divne lutke napravili, pogledajte u videu.

sretan bozic PB 3.r..png

15.12.2020.

Božićna čestitka 3.r. 

Poslušajte božićnu čestitku učenika 3.r. u produženom boravku.

V i d e o

20220513_145720.jpg

16.5.2022.

Posjet Fakultetu šumarstva i drvne tehnologij

Učenici 2.c i 3.b,  u pratnji učiteljica Ane Sudac, Marije Špičić i Vlatke Tepeš, u petak 13.svibnja 2022. su posjetili Dane otvorenih vrata Fakulteta šumarstava i drvne tehnologije zahvaljujući pozivu gospodina Marka Vucelje, djelatnika fakulteta, a čija su djeca učenici naše škole. U više od 25 radionica i laboratorija djelatnici i studenti Šumarskoga fakulteta na zanimljiv su način predstavili posjetiteljima šumarsku i drvno-tehnološku struku te znanstveno i stručno djelovanje Fakulteta. Tako su učenici 2.c i 3.b razreda, odmah po dolasku na Fakultet, posjetili radionicu “Šumom gazi, na zdravlje pazi” koju su im održali Vitin i Rokov tata doc.dr.sc. Marko Vucelja. Nakon toga učenici su posjetili i sljedeće radionice: "Godovi znaju pričati", "Sitni, ali dinamitni organizmi", "Što su potkornjaci i zašto su važni?", "Divljač hrvatskih šuma", "Kako prepoznati bolesno stablo iz zraka?" i "Kako izvaditi DNK iz biljke?". U holu fakulteta su sudjelovali na raznim kvizovima te osvajali mnogobrojne nagrade ( ruksake, šilterice, olovke itd. ). Neki su i po prvi puta držali paličnjaka te tako savladali strah prema toj vrlo krhkoj životinjici. Naučili smo čime se paličnjak hrani i kako s njom treba pažljivo postupati da mu ne bi otpale noga i ticala.  

Ovaj posjet Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije zasigurno je potaknuo neke od naših učenika na razmišljanje o  mogućem studiranju na tom fakultetu. 

Hvala Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije na gostoprimstvu i hvala gospodinu Marku Vucelji na pozivu i organiziranom prijevozu! 

MicrosoftTeams-image (39).png

4.4.2022.

Dan žena

3.b se za Dan žena uz pomoć učiteljice Vlatke i knjižničarke pripremao čitav tjedan - svatko je dobio zadatak da prouči jednu neustrašivu hrvatsku ženu i u petak je predstavi razredu. Nakon toga su izrađivali kartice na koje su crtali i pisali i na kraju ih spremili na male koverte na plakatu kojeg možete vidjeti kraj učione 3.b i inspirirati se svakog dana.

Dan žena

MicrosoftTeams-image (34).png

4.4.2022.

Dan žena

1.b je uoči Dana žena bio vrijedan i dragim ženama napravio predivne papirnate karanfile. 

Dan žena

Dan ružičastih majica 3_edited.jpg

4.4.2022.

Dan ružičastih majici

3.b je Dan ružičastih majici obilježio prigodnom pjesmom. Što su vam htjeli poručiti poslušajte na linku.

valentinovo_2018.png

17.2.2022.

Valentinovo

Dana 14. veljače Valentinovo se slavi,
To već znaju i vrapci na grani.
Prvašići su jedva dočekali,
Ruže i čokoladice jedni drugima poklanjali.
Mali možda jesmo,
Ali što je ljubav znamo,
To je kada srce jedno drugome damo.

Valentinovo u 1.c razredu 💗🤭

big1_89255626014370025901593898317_big1_603196691082331637571044155_big_zagrljeni.jpg

31.1.2022.

Međunarodni dan zagrljaja

21.siječnja obilježava se Međunarodni dan zagrljaja. Pet do šest zagrljaja na dan učinit će vam život dužim i ljepšim, kažu psiholozi. Tvrde još da zagrljaji imaju i ljekovita svojstva. Čovjeku su potrebno četiri zagrljaja na dan da bi preživio, osam zagrljaja da bismo se održali, a dvanaest zagrljaja na dan da bismo napredovali. Grljenje je zdravo, prirodno i praktično, zato grlite i vi što više! :)

preuzmi (1).jpg

23.12.2021.

Božićna čestitka

Sretan Božić i Novu godinu želi vam 2.b!

Queen_Queen_II.png

30.11.2021.

30. godišnjica smrti Freddyja Mercuryja

Učenici 3.b su postali, baš kao i njihova učiteljica Vlatka, veliki obožavatelji grupe Queen. 24.11. se obilježavala 30. godišnjica smrti njihovog glavnog vokala, pa su mu u to ime odlučili odati počast izvodeći  na svoj način jednu od najpoznatijih pjesama grupe Queen - We will rock you. 

f679a733eae14ef190815537dce992d8.jpg

21.10.2021.

Zavičajni govor-igrokaz Bazlamača-Dan kruha

Na satu Hrvatskoga jezika u 3.b produženom boravku govorili smo o zavičajnom govoru. Djeca su sa učiteljicom Vlatkom Tepeš uvježbala i naučila kajkavski igrokaz "Bazlamača" . Djevojčice su ga izvodile u paru kao glumice Micika i Štefica, a dječaci  sa lutkama na kuhači. Pohvala Viktoru, Mateju, Jakovu P., Leonu, Roku, Maksu, Vladimiru, Marku i Tomi na prekrasno napravljenim lutkama.

logo-web-mob-HR.png

7.10.2021.

Hrvatski olimpijski dan

3.b je Hrvatski olimpijski dan proveo u istinskom duhu sporta čime su pokazali i dokazali da se uistinu u zdravom tijelu nalazi i zdrav duh! Potrčite s nama kroz galeriju aktivnosti.

20210611_141232.jpg

22.6.2021.

Igre u voćnjaku

1.b je uživao u pikniku u voćnjaku, a zatim se rashladio vodenim igračkama. Kako je bilo pogledajte u videu.

1557306897-image.png

12.5.2021.

Dan Europe

9.svibnja obilježava se Dan Europe, dan kojim se slavi mir, jedinstvo europskih zemalja. Mir, zajedništvo i solidarnost vrijednosti su kojima se Europa ponosi.

Tako je i 2.b u petak poslije podne putovao Europom. Djeca su kod kuće istražila 27 država, članica Europske unije te ih u petak prezentirala.

Saznali smo tako da je u Irskoj sve zeleno, pa tako i pivo, da je Portugal najveći proizvođač pluta na svijetu, da Latvija ima oko 3000 jezera, da u Nizozemskoj ima više bicikala nego stanovnika, da Luksemburg ima glavni grad Luxembourg, da Poljska ima 38 milijuna stanovnika, da u Češkoj živi teta od Jakova Petričušića, da se u austrijskim školama skijanje uči na satu TZK, da Mađarska ima najstariji metro, da nijedan Grk ne zna cijelu grčku himnu jer himna ima 158 stihova, da se na grčkom jeziku DA kaže NE, da na Malti nema izvorske vode, da se u Estoniji održavaju natjecanja u nošenju žena, da u Slovačkoj ima najviše dvoraca na svijetu, da je nacionalni cvijet Italije ljiljan i još puno toga.

Snalazili smo se na karti Europe, tražeći države o kojim smo pričali i njihove glavne gradove.

Virtualno smo šetali europskim državama, gradovima, znamenitostima (Abecedom kroz Europu, YouTube), a na kraju rješavali listiće i pokušavali povezati glavne gradove sa državama te prepoznati znamenitosti nekih gradova.

Šećer na kraju bile su društvene igre koje su djeca donijela, a sve igre bile su povezane sa državama Europe (karte sa zastavama i glavnim gradovima, igra Put oko svijeta 2).

Jedno poslijepodne u produženom boravku nije nam bilo dosta .

Definitivno bi mogli još ️!

dan_planeta_zemlje_zzjzdnz.jpg

23.4.2021.

Dan planeta Zemlje

2.b je kao i uvijek bio vrijedan i pod budnim okom učiteljice Vlatke Tepeš povodom Dana planeta Zemlje napravio neke zanimljive radove. Svi su radovi, u duhu dana, bili napravljeni od recikliranog materijala. Što su sve napravili pogledajte klikom na link.

play-3978841_1920.jpg

19.4.2021.

Društvene igre u trećem razredu

Igra općenito ima jako velik utjecaj na učenje i razvoj djece. Svi znamo kako djeca najbolje uče kroz igru i igranje. Igranjem društvenih igara kod djece razvijamo kritičko mišljenje, samostalnost, timski rad i navika da se cijeni sudjelovanje , a ne samo pobjeda.

Kada se dijete u igri nađe pred nekim problemom pokušati će ga riješiti. U početku će mu u tome pomagati suigrači, a kasnije će te probleme rješavati sam. Ovakve situacije uče dijete kako i u stvarnom životu rješavati problem. Djeca shvaćaju da u igri djeluju samostalno i ne trebaju opravdati svoj potez. Kasnije u životu, lakše će se suočavati s problemima i rješavanju problema.

Budući da je 11. travnja Međunarodni dan društvenih igara, odlučili smo u produženom boravku imati tjedan društvenih igara . Učenici su donijeli svoje društvene igre, podijelili u skupine i igrali društvenu igru po izboru.

 

Jako zanimljiva društvena igra koja se iskoristila za poticanje jezičnog izražavanja su drvene kocke. Na kockama su nacrtani različiti likovi. Učenici u timovima bacaju kocku i od ponuđenih slika se smišlja priča. To je ujedno bila i aktivnost vezana uz njihov eTwinning projekt „Uz čitanje riječi rastu“ .

Učenici su zaključili da im je igranje u razredu također odlično i da bi mogli češće igrati društvene igre.

IMG_20210401_135225.jpg

1.4.2021.

Čestitka za Uskrs

Za roditelje smo izradili čestitke za Uskrs. Jako smo se potrudili kako bismo uljepšali ovaj Uskrs svojoj obitelji.

Sretan Uskrs

IMG-20210401-WA0011.jpg

1.4.2021.

"Za tebe od mene"

Produženi boravak 1. c razreda sudjelovao je u projektu Učiteljskog fakulteta "Za tebe od mene" za djecu na potresom stradalim područjima. Pisali smo i crtali za njih i volontere kako bismo im dali podršku te ih malo razveselili.

fathers-day-5264164_1920.png

1.4.2021.

Dan očeva u 2.b

2.b se u produženom boravku uz pomoć svoje učiteljice Vlatke Tepeš za Dan očeva pripremao više od deset dana. Radili su čestitke na kojima su slikali sebe i tatu, a zatim iza pisali dirljive poruke, te su marljivo učili igrokaz "Koliko košta sat vremena?" koji su izveli na sam Dan očeva. Igrokazi su svi snimljeni i poslani tatama koji su bili, malo je reći, oduševljeni.

literature-3060241_1920.jpg

15.2.2021.

22 znaka male pažnje i ljubavi od 2.b

2.b je uranio sa širenjem ljubavi i već u petak, zajedno sa učiteljicom Vlatkom Tepeš, obilježio Valentinovo.

Sve je bilo u znaku ljubavi, pa tako i poruka sa srcem u kojoj je uživao svaki učenik.

Osim poruka, u znaku srca bili su i jastučići koje su sami izradili i kojima su se mogli diviti slušajući i čitajući predivnu priču "Sretno srce" Nine Vađić. 

Kako je bilo pogledajte u videu.

pon222.png

22.2.2021.

100-ti DAN ŠKOLE

U petak je 2.b sa učiteljicom Vlatkom Tepeš 100-ti DAN ŠKOLE obilježio kroz razne aktivnosti. 

Izrađivali smo plakate "Zašto volim školu?" i "Što sam naučio/naučila u 100 dana?", crtali smo čudovište Stotka, pisali što sve želimo/ne želimo/možemo/ne možemo u znaku broja 100, slagali puzzle od 100 komada, radili slike sa "pika slikom" ( slike od 100 komada), vježbali vježbe po 10 sve do 100 (TZK) i smijali se svojim slikama kako bi izgledali sa 100 godina (FaceApp aplikacija na mobitelu).

Koliko je bilo zabavno pogledajte u videu!

calendar-925109_1280.jpg

12.2.2021.

Razredni kalendar za 2021.godinu 2.b

Lakše je učiti gradivo iz PIDa radeći zidni razredni kalendar u paru. Kad se male ruke slože sve se može!

Tko ga ne bi volio imati na zidu!?

2.b PB.jpg

22.12.2020.

Božićna čestitka 2.b 

Poslušajte božićnu čestitku učenika 2.b u produženom boravku na linku ispod teksta.

Bili su vrijedni pa su izradili likovne radove na temu Orašara.

Sudjeluju i u nagradnom natječaju  Za ljepšu našu "Od starog novo, za dar od srca" koji je pokrenuo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi uoči nadolazećih blagdana motivirao učenike osnovnih i srednjih škola da za svoje najmilije osmisle od starih stvari maštovite božićne poklone i ukrase. Ovdje pogledajte radove.

IMG_20220321_150122.jpg

4.4.2022.

Dan osoba sa sindromom Down

1.b je Svjetski dan osoba sa sindromom Down obilježio tradicionalno noseći rasparene, šarene čarape.

Dan sindroma Down

tmp_1647606726138.jpg

4.4.2022.

Hrvatski novac

Učenici 1. b razreda sa učiteljicom produženog boravka Monikom Blažina održali su Zoom sastanak s predstavnicama Hrvatske narodne banke. Tijekom tog sastanka odslušali su zanimljivo predavanje o hrvatskom novcu te su saznali gdje se izrađuju hrvatske kune i lipe, na koji način i zašto izgledaju baš tako kako izgledaju. Saznali su zašto je hrvatski novac nazvan kune, a imali su i mnogo pitanja za bankarice. Zanimalo ih je kako prepoznati lažni novac, te što će biti s hrvatskim kunama kada Hrvatska uvede euro kao sredstvo plaćanja.

Na kraju druženja dogovoren je nastavak suradnje. Učenici su dizajnirali svoje kovanice koje smo poslali u Hrvatsku narodnu banku, a mi smo za naš trud dobili primjere hrvatskih kovanica u obliku prekrasnih brošura.

MicrosoftTeams-image (22).png

4.4.2022.

Dan žena

1.a i 3.c su za Dan žena svojim važnim ženama u životu izrađivali predivne bukete tulipana - od papira!

Dan žena

images (1).jpg

4.4.2022.

Vlak u snijegu

U boravku  3.b je uvijek zabavno i veselo! Nakon što su djeca pročitala lektiru Vlak u snijegu i mi smo u našem boravku 3.b razreda imali pravu malu svadbu! Kako smo se dobro zabavili, pogledajte u videu!

50-kom-lot-vruće-prodati-lijepe-šarene-mačkica-mačka-21-30-mm-ravna-stražnjoj-strani-smole

17.2.2022.

Šarene mačkice

Šarene mačkice 1.c razreda.
Mogu samo reći BRAVO PRVAŠIĆI!

images (1).jpg

23.12.2021.

Božićni igrokaz

2.c je pripremio nekoliko igrokaza povodom Božića. Kako nemamo božićnu priredbu zbog trenutne situacije, odlučili smo na ovaj način čestitati Božić našim roditeljima, učiteljima, osoblju škole i prijateljima. Nadamo se da će Vam se svidjeti! Sretan Božić!

Igrokaz 1, igrokaz 2, igrokaz 3, igrokaz 4, igrokaz 5, igrokaz 6, igrokaz 7.

MicrosoftTeams-image (31).png

10.12.2021.

Božićni izazov čitanja 

Danas je u Božićnom izazovu čitanja u 1.c bilo odlično, a tek je drugi dan. Na redu se našla Čarobnjakova priča u kojoj su ljudi zaboravili na prave vrijednosti Božića te su bili opterećeni materijalnim stvarima.
Naša gošća, Petra iz 8.b je prekrasno poučila prvašiće da uživaju s obitelji, pripremaju kolače, kite bor, stvaraju sve te divne uspomene jer, kako je i sama rekla; igračke ionako završe na tavanu, a uspomene su te koje ostaju zauvijek.
Velike pohvale za Petru - veselimo se idućim gostima i s nestrpljenjem ih očekujemo.
Prvašići su nakon slušanja priče crtali srca i poklanjali ih jedni drugima.

unnamed.jpg

12.11.2021.

Financijska pismenost osnovnoškolaca

2. c je sudjelovao u preostale tri radionice Ekonomske klinike u sklopu projekta "Financijska pismenost osnovnoškolaca". Naučili smo kako se novac koristi, što je banka, kredit, kamata, kako biti pametan potrošač i kako štedjeti.

preuzmi.jpg

12.10.2021.

Dan poštanske marke

Učenici 1. b razreda u produženom boravku još se upoznaju sa školskim pravilima, ali i marljivo istražuju i uče. Tako su na Dan poštanske marke pogledali zanimljiv filmić o Marku Markici i slanju pismovnih pošiljaka te upotrebi markica. Taj sadržaj povezali su s nastavom matematike i pojmom niz, te Hrvatskim olimpijskim danom kako bi nastale markice 1.b.

Učenici su uz rub markice crtali zamišljeni niz, a na samu markicu poznatog sportaša i/ili sportašicu.

Njihove radove pogledajte u video galeriji.

resize.jpg

7.10.2021.

Dan poštanske marke

Razglednice koje su djeca tijekom ljetnih praznika dobila poslužile su nam za razgovor i proučavanje poštanskih markica na njima. Pogledali smo prezentaciju o nastanku i povijesti poštanske marke te smo na kraju sami nacrtali svoju poštansku markicu povodom nadolazećeg Hrvatskog olimpijskog dana.

processed (3).jpeg

20.5.2021.

Male brige

Gitina briga autora Toma Percivala divna je slikovnica koja govori o mentalnom i emocionalnom zdravlju djeteta. Vrlo je važno poticati djecu da se hrabro suoče sa svime što ih muči. Treba ih naučiti da bježanjem od problema oni neće nestati, samo će postati još veći i strašniji. Njihova sigurna luka smo mi, učitelji, ali i roditelji, oni kojima se mogu povjeriti i svakom trenu, dobrom ili lošem.

Učenici 2.b PB su tako u ovoj sjajnoj slikovnici zajedno s Gitom doznali što se s brigama nikako ne smije raditi i naučili su da se razgovorom sve može riješiti.

Na kraju su djeca pisala svoje brige koje ih muče/ili su ih mučile te smo sve brige stavili u kutijicu, razgovarali o njima i pomagali jedni drugima.

Razgovor uvijek pomaže, zaključak je bio na kraju!

preuzmi.jpg

12.5.2021.

Mama, volim te!

Učenici 2.b su svojim majkama za Majčin dan poklonili, uz svoju ljubav, i predivne, ručno oslikane njihove portrete koje možete pogledati na linku dolje.

image0_edited.jpg

23.4.2021.

Dan planeta Zemlje

2.c je Dan planeta Zemlje obilježio izrađujući predivan plakat koji će svakoga osvijestiti da brine o našem planetu!

Dan planeta Zemlje

profimedia-0164723177.jpg

12.4.2021.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Glavna skupština Ujedinjenih naroda odabrala je 2. travnja za obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, čime se želi skrenuti pozornosti svjetske javnosti na sve veći problem ovoga složenog neurorazvojnog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu učenici 2.b razreda produženog boravka su obilježili kroz razne aktivnosti u tjednu prije proljetnog odmora učenika.

Čitali su knjigu Jennifer Moore-Mallinos “Moj brat je autist”, knjigu koja opisuje neke stvarnosti koje djeca s autizmom te njihova braća i sestre proživljavaju svakoga dana. Autorica potiče svu djecu da se uče strpljivosti, razumijevanju i snošljivosti kada se suoče s autističnim prijateljem ili prijateljicom.

Gledali su mnoštvo edukativnih filmova na tu temu te izrađivali plakate. Na kraju su pisali poruke podrške i razumijevanja plavim kredama u dvorištu škole.

Ono što su učenici 2.b na kraju zaključili jest da autistične osobe imaju teškoće u komunikaciji i socijalnim odnosima te se opiru svakoj promjeni navika. Njihovo ponašanje obilježava nezainteresiranost za druge, mehaničko ponavljanje pojedinih pokreta ili radnji te neuobičajeno vezivanje za neki predmet. Međutim, neka autistična djeca pokazuju iznimne motorne, matematičke i druge vještine. Primjereni edukacijski pristupi pružani tijekom cijelog života, podrška obiteljima i stručnjacima koji su uključeni u tretman, te pružanje odgovarajućih usluga i pomoći u okviru zajednice uz poticanje pozitivnog stava u društvu mogu poboljšati kvalitetu i dostojanstveniji stil života ovih osoba.

image1.jpeg

1.4.2021.

Čestitka za Uskrs

2.c želi vam šaren i kreativan Uskrs!

Sretan Uskrs

1610834162.jpg

1.4.2021.

Tjedan prijateljstva u 2.b

U produženom boravku 2.b prošli je tjedan sve  bilo u znaku prijateljstva ️.

Pričali smo o prijateljstvu, zašto nam je netko najbolji prijatelj, pisali su svojim prijateljima zašto ih pohvaljuju te su na kraju bili sretni kad su čitali sve te pohvale.

Na kraju smo učili raditi narukvicu prijateljstva. Neki su narukvicu završili u školi, a neki su je završili odmah kod kuće.

Kako smo se dobro družili, neka pogledaju u videu.

B_Bc1hyVIAAs9FK.jpg

29.3.2021.

Ožujske aktivnosti 2.c razreda

2.c razred je u produženom boravku sa svojom učiteljicom Martinom Jurič proveo vrlo zanimljiv ožujak. Bilo je tu svačega - rezanja, ljepljenja, uživanja, ali ipak najviše smijeha. Što su sve radili provjerite u mini fotogaleriji.

Dan ružičastih majica.jpg

1.3.2021.

Dan ružičastih majici

Dan ružičastih majci obilježio je i 1.b sa dobrim raspoloženjem i porukama nenasilja.

Dan ružičastih majici

preuzmi.jpg

16.2.2021.

Online likovna izložba 2.b

Kako volimo u koroni? Tko nam nedostaje? Kome i na koji način možemo izraziti ljubav u ovakvom neobičnom dobu? Sve su se ovo zapitali učenici 2.b i pod mentorstvom učiteljice Vlatke Tepeš odgovorili likovnim izričajem i sudjelovali u online likovnoj izložbi KUC-a Travno. Cijelu izložbu pogledajte na linku.

1606484047_2020--zavrsimo-pozitivno.jpg

8.2.2021.

Negativan test - pozitivna sjećanja

2.b razred pod vodstvom učiteljice Vlatke Tepeš je u ovoj neobičnoj situaciji uspio pronaći pozitivne misli i sjećanja na ovu godinu i time sudjelovao u izradi digitalne knjige Hrvatskog školskog muzeja "Negativan test - pozitivna sjećanja". Cijelu digitalnu knjigu lijepih sjećanja pogledajte ovdje

Kapice.jpg

21.12.2020.

Sretan Božić

Sretan Božić s toplim kapicama želi vam 1.b!

Sretan Božić