top of page

Produženi boravak

teacher-and-children-1024x501.jpg

Produženi boravak kvalitetno je osmišljen boravak djece u školi koji se ostvaruje tijekom nastavnog dana od 12 do 17 sati. Oblik je odgojno - obrazovnog rada koji vodi učitelj razredne nastave i ima svoje pedagoške, odgojne, zdravstvene i socijalne vrijednosti.

U vrijeme produženog boravka učenicima je uz svladavanje nastavnog programa organizirano vrijeme za odmor i igru, obroke, boravak na svježem zraku, kreativno provođenje slobodnog vremena, učenje i ponavljanje te pisanje zadaća.

Cilj je naučiti učenike kako redovito, odgovorno i samostalno učiti, tragati za informacijama, služiti se udžbenikom i drugim izvorima znanja, razvijati individualne sposobnosti i interese učenika, učiti ih vještinama komunikacije, suradnje i pomaganja. U produženom boravku učenici razvijaju pozitivnu sliku o sebi i drugima, sigurnost u sebe, povjerenje u prijatelje, kreativnost, osjećaj uspješnosti…

Produženi boravak povezuje učenje, igru i rad, a učiteljice razredne nastave koje rade u produženom boravku, svojim radom potiču, pomažu i ohrabruju učenike, ali ih i tješe kad je potrebno.

Izmjenama igre, učenja i odmora nastoji se stvoriti osjećaj ugode i zadovoljstva kod svih učenika, odnosno sretna djeca koja će voljeti školu. Škola postaje učenikov drugi dom sa svim obilježjima ugodnog, obiteljskog i prijateljskog okružja.

D o g a đ a nj a

MicrosoftTeams-image - 2024-05-16T110315.650.png

13. 5. 2024.

Majčin dan u Eko školi: sadnja cvijeća kao gesta ljubavi prema majkama i planetu

Učenici 1. a i 2. b razreda s učiteljicama Blažinom i Bodružić  odlučili su proslaviti Majčin dan na održiv način - sadnjom cvijeća. Ovaj ekološki projekt nije samo gesta zahvalnosti prema majkama, već i korak prema očuvanju okoliša. Učenici su sa zadovoljstvom sudjelovali u pripremi, sadnji i ukrasima svojih cvjetnih aranžmana, slaveći majčinstvo i istovremeno promičući brigu za planet Zemlju. Nakon što su cvjetne sadnice pažljivo posađene u pripremljene posude, učenici su imali priliku prigodno ukrasiti svoje kreacije i dodati posebne poruke zahvalnosti svojim majkama. Ovaj proces nije samo poticao kreativnost, već je i jačao osjećaj zajedništva među učenicima. Majčin dan  ove godine nije bio samo dan zahvalnosti, već i podsjetnik na važnost održivog života i ljubavi prema prirodi.

IMG_9881.jpeg

23. 4. 2024.

Eko radionica u PB

U produženom boravku je uvijek zabavno, a možete zamisliti zabavu kada se spoje tri razreda kako bi zajedno proveli ugodno i korisno popodne reciklirajući vrećice i izrađujući torbice. 

Učenici 1. a, 1. c i 2. b razreda sa svojim učiteljicama Toninom Rodić, Kristinom Bodružić i Monikom Blažina, u povdu Dana planete Zemlje, prisustvovali su radionici recikliranja plastike koju je za njih pripremila učiteljica Kristina Bodružić.  Radionicu su započeli  prezentacijom o važnosti recikliranja, razgovorom o tome što se sve može reciklirati te o utjecaju plastičnih materijala na naš život. Razgovarali su o problemu mikroplastike te o nužnosti zaštite prirode koja mora započeti sa svima nama i kojih mi moramo biti nosioci. 

Učenici su naučili prepoznati znak recikliranja  te upoznali simbole koji označavaju vrste plastike, a zatim su te simbole potražili na plastičnoj ambalaži te još jednom protumačili njihovo značenje. 

Nakon što su dobili teorijska znanja, slijedio je praktični dio.

Učenici su dobili upute kako pripremiti vrećice za prenamjenu. Dok su oni rezali, učiteljice su glačalima lijepile vrećice kako bi na kraju dobili konačan proizvod. Učenici su sami osmišljali dizajn svoje torbice i pokazali se vrlo uspješnima, iako zadatak nije bio nimalo lagan. 

Zaključak svih je da su puno  naučili i da su uživali u radionici pa se stoga možemo veseliti još kojoj zajedničkoj aktivnosti. Na ovaj način, zajedničkim radom i druženjem, učenici ne stječu samo znanja o ekologiji i zaštiti prirode nego i socijalne vještine potrebne za život. 

FOTOGALERIJA

MicrosoftTeams-image (1).png

6. 3. 2024.

Svjetski dan komplimenata u 1.b

Diljem svijeta prvi dan ožujka poznat je kao Dan komplimenata. Obilježili smo ga i u 1.b razredu produženog boravka.  

Kompliment ne košta ništa, a puno vrijedi! Ponekad je potrebna sitnica da bismo nekog razveselili ili nekom uljepšali dan. Tako je i u 1.b razredu produženog boravka na Dan komplimenata, kroz razne aktivnosti, svakom učeniku izmamljen osmijeh na lice. 

Prva je aktivnost bila “Reci nešto lijepo” prijatelju do sebe koju smo proveli tako da smo sjedili u krugu jer ta formacija vrlo važna zbog kontakta očima i prirodne međusobne komunikacije među djecom. Druga aktivnost je bila pisanje pohvala jednom učeniku čije su ime izvukli iz košarice. Nacrtali su srce na papiru i tom učeniku, čije su ime izvukli, pisali pohvale. Na kraju su te pohvale dali vlasnicima. Predivno je bilo vidjeti sreću u njihovim očima kada su čitali pohvale. Zadnja aktivnost bila je u paru. Svatko je za sebe od papira napravio ”žabicu” u kojoj su pisali komplimente. Igrali su igru u paru čitajući i davajući jedni drugima pohvale iz “žabice”.  

Na kraju smo zaključili da trebamo što češće jedni drugima dijeliti lijepe riječi jer je potrebna samo jedna topla riječ koja će nas napuniti pozitivnom energijom i dati nam snage da nastavimo dalje. 

FOTOGRAFIJE

MicrosoftTeams-image - 2024-02-12T101755.574.png

12. 2. 2024.

Suradnja s roditeljima - “frizeraj i lude frizure” u produženom boravku 1.b razreda 

Vrijeme je karnevala i maski. U povodu maškarskih ludovanja u posjet produženom boravku 1. b razreda u srijedu 7.veljače 2024. došla je Davidova majka, gospođa Viktorija Fabijanec. Gospođa Fabijanec je frizerka te se rado odazvala pozivu i s veseljem gostovala u produženom boravku 1.b razreda. U tren oka je učionica postala pravi frizerski salon s puno dječjeg smijeha jer su vješte ruke gospođe Fabijanec svakom učeniku napravile “ludu frizuru”. Bilo je tu šarenih frizura, umetaka, špangica, gela, laka za kosu, šarenih čupavih žica, raznih šeširića, pa čak i krune, a sve začinjeno šljokicama i sprejevima u boji. Na kraju smo pljeskom zahvalili Davidovoj majci s pozivom da opet dođe  u posjet. Kako smo “ludo” proveli to poslijepodne u produženom boravku, pogledajte u fotogaleriji

MicrosoftTeams-image - 2024-01-19T124332.158.png

19. 1. 2024.

Suradnja s roditeljima – joga u produženom boravku 1.b razreda 

Počelo je drugo polugodište. Dani su vrlo hladni te idealni za ugošćavanje roditelja u produženom boravku. Tako je Patrikova majka, gospođa Jelena Štimac Tepša u petak 12. siječnja održala radionicu joge u produženom boravku 1.b razreda. Učiteljica joge, gospođa Tepša, osmislila je niz povezanih vježbi koje su učenici hrabro prolazili kroz smijeh. Iako je joga naizgled jednostavna, zapravo je vrlo izazovno izvoditi neke vježbe. Učenici su prepoznali neke vježbe koje su već prije izvodili na satu TZK ili u okviru nekog sporta. Glavni cilj ovog druženja s mamom Tepša bio je potaknuti djecu da budu ono što jesu- zaigrani, kreativni i veseli. Nije bilo natjecanja i svi  su imali mogućnost probati i uspjeti u vježbanju. Sat joge u društvu gospođe Tepša prošao je u trenu, a na kraju su učenici pljeskom pozdravili Patrikovu majku i pozvali ju da svrati još koji put u naš razred. 

FOTOGALERIJA                     VIDEO

IMG_20231026_135342~2.jpg

3. 11. 2023.

Svjetski dan animiranog filma u 1. C

Učenici 1. C u produženom su boravku naučili kako nastaju animirani filmovi, koje vrste animiranih filmova postoje, vidjeli prikaz kako su nastali Disneyjevi animirani filmovi te kako nastaju današnji računalno animirani filmovi.

Učenici su odgledali Baltazara, reprezentativni primjer Zagrebačke škole crtanog filma. Dobili su ulaznice, pridržavali se pravila ponašanja te su sa zanimanjem gledali i jeli kokice, kao u pravom kinu.

MicrosoftTeams-image - 2023-10-20T114807.302.png

20.10.2023.

Svjetski tjedan svemira u produženom boravku 1.b razreda

Svjetski tjedan svemira i ove se godine obilježava od 4. do 10.listopada 2023. i posvećen je istraživanju svemira. U tom tjednu učenici 1.b razreda produženog boravka istraživali su svemir i planete našeg sustava. Učenicima je, tijekom tjedna posvećenom svemiru, na raspolaganju bio kutić u kojem su mogli prelistavati razne dječje knjige o svemiru te na taj način istraživati o svemiru, planetama i zvijezdama. U povodu Svjetskog tjedna svemira učenici su pogledali edukativni crtani film “Astronautica Vinka: Sunčev sustav” te su pročitali priče “Dug put kući” i nasmijali se uz priču “Svemirci gaćoljupci”. Mobilna maketa Sunčevog sustava, koju nam je posudila profesorica Bilić iz Geografije, pomogla nam je spoznati koliko je planeta oko Sunca, kako su raspoređeni i koliko su veliki u odnosu na Zemlju. Razgovor o istraživanju svemira i važnosti koju imaju astronauti pri otkrivanju novih spoznaja potaknuo nas je na likovne radionice u produženom boravku.  Pomoću rola papira, kolaž papira, aluminijske folije i plastičnih čepova svaki je učenik izradio svog robota za istraživanje svemira te svemirsku letejelicu. Kako zabavan i edukativan tjedan u 1.b PB! 

FOTOGALERIJA

MicrosoftTeams-image - 2024-05-08T101850.730.png

8. 5. 2024.

OŠ Odra ugostila vatrogasce DVD Odra

U povodu Svjetskog dana vatrogasaca učenici 1. a,1. c i 2. b razreda u produženom boravku ugostili su vatrogasce DVD Odra. Tom prilikom upoznali su se sa zanimanjem vatrogasca te naučili kako postupati u opasnim situacijama. Najveći interes učenika izazvala je vatrogasna oprema i vatrogasna kola,a učenike je oduševilo i to što su imali priliku isprobati rad vatrogasnim crijevom. Za kraj su im poklonili dječji rad što su vatrogasci pozdravili zvukom sirene. Našim hrabrim vatrogascima još jednom čestitamo njihov dan!

FOTOGALERIJA

MicrosoftTeams-image - 2024-04-23T091514.154.png

23. 4. 2024.

Dan planeta Zemlje u PB 1.b 

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanje okoliša i poticanje društva na preuzimanje odgovornosti za zaštitu prirode i održivi razvoj. Učenici produženog boravka 1. b razreda su taj važan dan obilježavali kroz razne aktivnosti.  Aktivirali smo se u našoj školskoj zajednici te smo s osmijehom na licu i gumenim rukavicama na našim vrijednim rukama očistili školsko dvorište. Podijelili smo se u skupine kako bismo odmah pri skupljanju odvajali otpad. Na kraju smo prikupljeni otpad bacili u za to predviđeni spremnik. Pročitali smo i priče “Alba riba koja živi sto godina” književnice Lare Hawthorne i “Kornjačica i more” književnice Becky Davies te naučili zašto je važno da ne zagađujemo naša mora i kako možemo popraviti štetu koju smo već počinili. Priče su nas potaknule da iskoristimo predmete koje više ne koristimo te smo, vodeći se načelima Zelene škole, iskoristili stare CD-e i od njih, uz pomoć kolaž papira i marker flomastera, napravili likovne radove kornjače i ribe. Učenici produženog boravka 1. b razreda nastavili su razvijati praktične vještine te su motali vunu oko iskorištene limenke.  Pokreti prstiju i razvoj ručnih vještina djeteta od velike su važnosti jer pozitivno utječu na razvoj djetetovih mentalnih procesa. Od iskorištenih limenki napravili smo čaše za olovke “sove” motajući vunu oko limenke, koristeći stare čepove i kolaž papir. Sve te aktivnosti smo radili cijeli tjedan uoči tog važnog dana, jer naša Zemlja to zaslužuje.

FOTOGALERIJA 

Broj dodanih fotografija_ 7.jpg

15. 2. 2024.

Zaljubljena čajanka

Učenici 1.a razreda s učiteljicom Monikom ove godine sudjeluju u velikom projektu poticanja čitanja - Čajanka s tetom Julijom. Radi se o projektu vezanom za čitanje djela poznate dječje spisateljice Julije Donaldson uz ispijanje čaja. Julija Donaldson piše priče u stihovima na koje djeca izrazito dobro reagiraju.

Valentinovo su obilježili prigodnom knjigom - Smrveni i Smlavi, priči o ljubavi koja ruši sve prepreke i predrasude, pa čak i one duboko ukorijenjene u društvu u kojem se živi. Kroz ovu priču djeca se uče toleranciji i hrabrosti.

Nakon čitanja, uživali smo u čaju i keksićima, a učenici su, podijeljeni u skupine, izrađivali svoje vanzemaljce u bojama – smrutoj, smarančastoj, smrelenoj i smozoj. Nakon crtanja, izradili su zajednički rad sa svim nacrtanim bićima.

FOTOGALRIJA

MicrosoftTeams-image - 2024-02-02T141810.495.png

2. 2. 2024.

Oprostite, jeste li vi vještica?

U povodu Međunarodnog dana čitanja naglas, knjižničarka je organizirala nezaboravan sat za 1.a i 1.b razred u produženom boravku. Čitali smo knjigu Emily Horn i Pawela Pawlak: Oprostite, jeste li vi vještica?

Ovo je bilo više od običnog čitanja priče; bilo je to putovanje kroz čarobni svijet književnosti, začinjeno kreativnim aktivnostima i interaktivnim elementima koji su oduševili male učenike.

Prvašići su s nestrpljenjem slušali knjižničarku kako čita priču punu avanture malog mačka Herberta i vještičje čarolije. 

No, ova aktivnost nije bila samo pasivno slušanje. Nakon što su upili svaku riječ priče, učenici su se pridružili knjižničarki u kreativnoj aktivnosti - kuhanju čarobnih sastojaka. Kroz ovu igru, djeca su imala priliku koristiti svoju maštu i kreativnost dok su stvarali svoje vlastite "čarobne napitke".

Posebno uzbudljiv dio sata bio je kada su učenici izveli pantomimu, glumeći neobična stvorenja. Kroz geste, pokrete i izraze lica, mali glumci su prenijeli emocije i događaje iz knjige na svoj jedinstveni način. 

Ovaj sat nije samo potaknuo ljubav prema čitanju kod prvašića, već je također promovirao važnost kreativnosti, mašte i interaktivnog učenja. Kroz kombinaciju čitanja, kuhanja čarobnih sastojaka i izvođenja pantomime, knjižničarka je stvorila nezaboravno iskustvo koje će učenici dugo pamtiti i koje će ih možda potaknuti da nastave istraživati svijet književnosti.

FOTOGALERIJA

Odabrana fotografija (8).jpg

19. 1. 2024.

Pomoć za životinje u azilu

U ovo hladno zimsko doba, a osobito sada, kada su stigle niže temperature, mnoge životinje trebaju pomoć dobrih ljudi. Sklonište za životinje Velika Gorica svake je zime zatrpano napuštenim životinjama, osobito mladuncima- štencima i mačićima koji su i najosjetljiviji na niske temperature. Učenici produženog boravka 1. a i 2. a i b razreda ,na poticaj učiteljica Bodružić i Blažina,a uz veliku pomoć roditelja prikupili su deke, plahte, ručnike i hranu kako bi bar malo pomogli nesretnim životinjama. Zahvaljujemo roditeljima na podržavanju naše akcije, a sve pozivamo na udomljavanje. Možda je sada pravo vrijeme za kućnog ljubimca.♥️

IMG_20231020_124651.jpg

23.10.2023.

Dan kruha u produženom boravku 1.a

“Pomozi mi da to učinim sam” načelo je Montessori pedagogije kojeg se sve učiteljice pridržavaju, a ima li što zabavnije nego naučiti kako nastaje kruh uz pjevanje pjesmice o pekaru i smijeh u svom razredu. Prvašići su sa učiteljicom Monikom, Dan kruha obilježili izradom vlastitih peciva. Mijesili su tijesto, dodavali brašno i oblikovali peciva koja su zatim premazivali i ukrašavali sjemenkama. Uz zabavan rad razvijali su i finu motoriku ruku koja će im biti potrebna za pisanje. Trebalo je tijesto dobro umijesiti i ukrasiti. Peciva su u školskoj kuhinji ispekle naše vrijedne kuharice pa su učenici danas užinali svojih ruku djelo. Ostalo je i za počastiti prijatelje i roditelje.

MicrosoftTeams-image - 2023-10-20T113210.491.png

20.10.2023.

1.b produženi boravak posvojio šišmiša 

"Posvoji šišmiša" je program koji je JUPP Medvednica razvila za ljubitelje šišmiša i one koji će tek postati. Na području Parka nalazi se Špilja Veternica u kojoj se pojavljuje čak 18 vrsta šišmiša. 

Tako je 1.b produženi boravak povodom Međunarodnog dana zaštite šišmiša i Svjetskog dana zaštite životinja usvojio šišmiša Velikog potkovnjaka. 

I mi mali znamo da se briga o životinjama pokazuje dobrim djelima!      

1713963916894.jpg

26. 4. 2024.

Zemlja u fokusu: Kreativne inicijative za očuvanje okoliša 

U okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje, učiteljice Kristina Bodružić i Monika Blažina, u produženom boravku 2. b i 1. a razreda, odlučile su pokrenuti niz aktivnosti koje promoviraju ekološku osviještenost i potiču brigu za okoliš među svojim učenicima. Kroz različite radionice, učenici su imali priliku aktivno sudjelovati u očuvanju prirode i stvaranju pozitivnih promjena u svojoj lokalnoj zajednici.  

Učenici su započeli svoj ekološki angažman od samih temelja - sijanjem sjemenja i uzgojem sadnica za školski vrt i okoliš škole. Kroz ovu aktivnost, djeca su naučila važnost očuvanja biljnog svijeta te su razvijali osjećaj odgovornosti prema prirodi. Kroz redovnu brigu o sadnicama, učenici su se osjećali povezano s prirodom i razvijali svijest o važnosti očuvanja biljnih vrsta. 

U sklopu borbe protiv plastičnog onečišćenja, učenici su se okupili kako bi izradili reciklirane torbe. Korištenjem starih plastičnih materijala koji bi inače završili na odlagalištu, učenici su stvarali funkcionalne torbe koje su mogle zamijeniti jednokratne plastične vrećice. Ova inicijativa potakla je svijest o štetnosti plastike za okoliš te promovirala alternativne, održive opcije. 

Kroz pisanje eko poruka, učenici su imali priliku izraziti svoje stavove o zaštiti okoliša i promovirati ideje o održivom životu. Kroz kreativno izražavanje misli i osjećaja, djeca su poticala svoje vršnjake i zajednicu na aktivno sudjelovanje u zaštiti prirode te su širila svijest o ekološkim izazovima s kojima se suočava planet Zemlja. 

Recikliranje je postalo središnji dio aktivnosti u Osnovnoj školi Odra, a izrada recikliranog papira bila je jedna od radionica. Učenici su naučili postupak recikliranja papira od starih novina i papira te su ga pretvarali u nove listove papira koji su mogli ponovno koristiti. Ova radionica potakla je svijest o važnosti recikliranja i smanjenja potrošnje papira. 

Učenici su imali priliku naučiti o važnosti obnovljivih izvora energije kroz interaktivnu radionicu o energiji vjetra. Kroz teorijsko znanje i praktičnu izradu vjetrenjača, djeca su razumjela kako obnovljivi izvori energije mogu doprinijeti očuvanju okoliša te su se potaknuli na razmišljanje o alternativnim energetskim rješenjima. 

Kreativnost je bila ključna riječ prilikom uređenja panoa koji su označavali nadolazeći Dan planete Zemlje. Učenici su koristili različite materijale poput papira, kartona i prirodnih elemenata kako bi stvorili inspirativne i edukativne panoe koji su podsjećali na važnost brige za okoliš i očuvanje prirodnih resursa.Kroz likovne radionice, učenici su imali priliku izraziti svoju ljubav prema prirodi kroz umjetnost. Slikajući motive Zemlje i zaštićenih biljaka, djeca su isticala ljepotu prirode i važnost njezine zaštite. Ove radionice nisu samo poticale kreativnost, već su i educirale učenike o različitim biljnim vrstama te o važnosti očuvanja biološke raznolikosti. 

Kroz sve ove radionice učiteljice su potakle svoje učenike na aktivno sudjelovanje u očuvanju okoliša te ih potaknule da postanu budući čuvari prirode. Ove aktivnosti ne samo da su promicale ekološku osviještenost, već su i izgradile zajednički osjećaj odgovornosti prema okolišu među učenicima i širom zajednicom. 

FOTOGALERIJA

Medijski sadržaj.jpg

8. 3. 2024.

Zeleni licitari

Licitar,  šareno ukrašeni kolač od medenoga tijesta, simbol je Zagreba i poznati ukras domova središnje Hrvatske, osobito Hrvatskog Zagorja. Njegova se tajna izrade od davnine čuva u krugu obiteljskog obrta medičara središnje i nizinske Hrvatske. Iako se radi od jestivih sastojaka, prvenstveno služi uveseljavanju jer su namijenjeni obilježavanju posebnih prigoda.

Ovom prigodom boravkaši 1.a ugostili su učenike 4. c i njihovu učiteljicu Anu Sudac u svom razredu. Učenici četvrtog razreda prezentirali su svoja istraživanja o licitarima te su nakon prezentacija plakata Vite i Iskre, svi zajedno prionuli likovnoj radionici. U skladu s postulatima eko- škole, pripremili su različite otpadne materijale, od koji su, radom u parovima, oblikovali licitarska srca. Divna suradnja i marljivi rad učenika četvrtog i prvog razreda urodili su prekrasnim radovima kojima su uredili pano.

Prvašići su kao spužvice upijali informacije dobivene od četvrtaša i s veseljem, i uz pomoć starijih učenika, pretočili naučeno u oblikovani rad. Zaključili su da im je bilo jako lijepo i da bi mogli ponoviti zajedničko druženje.

FOTOGALERIJA

Medijski sadržaj (23).jpg

12. 2. 2024.

100. dan u školi  1.a 

100.dan u školi je međunarodni  e Twinning projekt koji se obilježava sredinom veljače kao stoti dan polaska učenika u školu.  
Taj dan je poseban osobito za prvašiće  kojima je to prva okrugla obljetnica na početku njihova školovanja i zato se njihova učiteljica produženog boravka, Monika Blažina, potrudila učiniti taj dan što zanimljivijim i posebnijim. 
 
Nizom zanimljivih i poticajnih aktivnosti prvašići su obilježili  taj dan  kroz igru i aktivnosti istraživanja broja 100. Učenici su pisali 100 riječi, izvodili vježbe u zadanih 100 sekundi, rješavali zagonetke, crtali, skakali, a sve u znaku broja 100. Poigrali su se aplikacijom te pokušali dočarati kako će izgledati kao stogodišnjaci, a učenici su se i sami izrazili kroz slikanje slobodnom tehnikom. Morali su se dobro prisjetiti što im se govori jer je učiteljica imala i poseban zadatak – napisati i nacrtati što su im odrasli rekli barem 100 puta. 
Kako bi im  bila i slatka uspomena na tu obljetnicu, pobrinula se učiteljica sa njima najdražim muffinima. 
Ovim projektom željela se  potaknuti ljubav prema školi, školovanju i zanimljivom projektnom danu koji provode. Učenici su potvrdili da im je to bio jedan od najzabavnijih dana i vesele se sljedećem stotom danu, u drugom razredu.

 

FOTOGALERIJA                 YOUTUBE

1. nastup  (1) (1).jpg

23. 1. 2024.

Supertalent u produženom boravku 1. c i 2. a

U produženom boravku 1. c i 2. a razreda u petak, 19. siječnja 2024. održao se Supertalent show. Voditeljice su odlično vodile program držeći se rasporeda točaka, uz dozu spontanosti u postavljanju pitanja natjecateljima, žiriju i publici. Natjecatelji su pokazali svoje plesne i pjevne točke, kao i trikove te su pri tome zabavili sve nazočne. Žiri je pravedno donosio ocjene te kritički komentirao svaki nastup. Publika je navijala za svoje favorite te uživala u gledanju nastupa. Učenici koji su osvojili 1., 2. i 3. mjesto dobili su posebne diplome s medaljama, a svi ostali zahvalnice za sudjelovanje. Koliko je bilo zanimljivo i koliko su se učenici zabavili, dokazuju fotografije.

Medijski sadržaj.jpg

4.12.2023.

Dani dobrote

I ove godine,učiteljice Kristina Bodružić i Monika Blažina u svojim  boravcima provode projekt Dani dobrote. Cilj projekta je potaknuti dobra djela te širiti dobru volju  u ovo predblagdansko vrijeme. Zajedno su održale likovnu radionicu na kojoj su učenici od otpadnih materijala izrađivali ukrase kojom su dekorirali smreku na školskom dvorištu. Veselje suradništva izrazili su šarenim bojama i prenijeli ga na ukrase koji sad uveseljavaju sve koji uđu u krug škole.

VIŠE FOTOGRAFIJA

IMG_20231018_145550.jpg

23.10.2023.

Dan kravate u produženom boravku 1.a

Učenici 1. a u produženom boravku obilježili su Dan kravate. Animiranim filmom Kravata Croatica, a kroz glazbu Arsena Dedića, upoznali su se s poviješću kravate te naučili nešto o njenom nastanku i širenju svijetom. Pogledali su snimku smjene straže poznate Kravat pukovnije, te naučili što je Turopoljski banderij i turopoljska podgutnica.

Radom u skupini oslikali su divovsku kravatu koja sad krasi učionicu, a pokušali su i sami naučiti kako se veže kravata. Neki su naučili, neki ostali na pokušaju, ali su se odlično zabavili.

bottom of page