Školski pano 2.b razreda

Izlet u Krašograd

22.6.2021.

 Na izlet u Krašograd odlučila su se sva tri 2. razreda (a, b, c). Išli smo 11. 6. (petak) i krenuli ispred škole u 8:30. Kada smo stigli u Krašograd, ljubazni domaćini su nas dočekali toplim napitkom i keksima te nam zaželjeli dobrodošlicu. Svaki razred je dobio svoga animatora koji je vodio cijeli program. Vozili smo se vlakićem i putem razgledavali i razgovarali o biljkama koje rastu na poljima. Doznali smo da se radi o pšenici i da se od zrna pšenice radi  brašno. Toliko nam je bilo je zabavno putovati malim vlakićem da smo i zapjevali. Zadnja stanica našeg putovanja je bio mali  Zoo park. Vidjeli smo patuljaste vijetnamske svinje koje su nas pozdravile svojim simpatičnim roktanjem. Zatim smo vidjeli kozice, patuljaste ovce i ovna. Posjetili  smo jelene i košute, ali su se one sakrile u travu i nisu bile zainteresirane za druženje. Zatim smo se malo mazili s magarcem koji je uživao u našoj pažnji. Vidjeli smo i ždrebad. Nakon posjete Zoo parku, išli smo na vožnju motornim čamcem. To je bio neopisivo uzbudljiv događaj. Iz čamca smo promatrali vizuru Eko parka sa puno zelenila, stazica i uređenih zelenih površina. Taj doživljaj ćemo dugo pamtiti. Nakon vožnje išli smo musti mehaničku kravicu. To je bilo posebno uzbudljivo jer smo mjerili koliko je tko izmuzao tekućine iz umjetnog vimena. Nakon mužnje kravice, išli smo na sportski poligon, a nakon poligona imali smo ručak. Ručak je bio ukusan. Nakon ručka zavrijedili smo sladoled koji je bio iznimno fin i osvježavajući. Nakon kraćeg odmora išli smo na posljednju aktivnost- potragu za blagom. Trebali smo naći škrinjicu u kojoj je bilo blago, a blago su bili slatkiši. Uspjeli smo pronaći blago sa slatkišima kojima smo se poslije častili. Nažalost, došlo je vrijeme polaska kući. Autobus nas je dovezao do škole. Bili smo sretni i veseli jer smo proveli jedan predivan dan u druženju, igri i zajedništvu. 

Razredna svečanost povodom Dana državnosti

31.5.2021.

Učenici 2.b razreda su u petak, 28 5. u povodu Dana državnosti održali razrednu svečanost na kojoj su uz zvuke tamburica i naših članova pomlatka KUD-a: Roka Vucelju, Ivana Mikulčića i Tome Biondića, zapjevali hrvatsku budnicu, Još Hrvatska ni propala i tradicijske dječje pjesme: Mi smo djeca vesela, Igra kolo, Šećem, šećem drotičko i Cin can cvrgudan. 

Pjesmom i ljubavlju prema svojoj domovini, čestitali smo rođendan Lijepoj našoj domovini.

Iz radionice majstora Đepete

27.5.2021.

Učenici 2.b razreda su odlučili obraditi lektiru na puno originalniji način od samog pisanja i razgovora - tako da Pinokia iz priče ožive i dovedu ga u učionicu uz pomoć kutija i papira! Kako im je bilo pogledajte u videu.

Dan škole

29.4.2021.

Učenici 2.b razreda obilježili su u petak, 29.4.2021., Dan škole zajedno s ostalim učenicima u dvorištu.  Ove godine  smo, unatoč drukčijim uvjetima bili sretni što smo opet svi zajedno na ovaj dan, pa smo odlučili organizirati jedno malo sportsko natjecanje. Koliko dobro smo se zabavili pogledajte u videu i fotogaleriji.

Dan ružičastih majci

26.2.2021.

Učenici 2.b razreda obilježili su u srijedu, 24.2.2021., Dan ružičastih majci tako da su plesali , crtali i pisali poruke nenasilja na velikoj ružičastoj majci.

Kako smo se proveli na fašniku u školi

16.2.2021.

Učenici 2.b razreda proslavili su u utorak, 16.2.2021. najluđi dan u godini! Pogledajte kako smo se zabavljali u razredu i kako smo plesali na hodniku. 

Valentinovo

15.2.2021.

Učenici 2.b razreda proslavili su u petak, 12. 2. 2021. povodom Valentinova, praznik ljubavi na zanimljiv i kreativan način. Prvo smo izradili bilježnicu srca koju smo ispunjavali dražesnim crtežima za svoju „tajnu” simpatiju. Zatim smo izradili srca i darovali ih jedni drugima. Neopisivo lijepo bilo je igrati se sa srdašcima koje smo nataknuli na prstiće.

Božićna čestitka

22.12.2020.

Pogledajte božićnu čestitku učenika 2.b razreda u obliku veselog plesa.

Božićna čestitka

21.12.2020.

Pogledajte božićnu čestitku učenika 2.b razreda, koja je ujedno i materijal za obrazovni nagradni natječaj Fonda za okoliš pod nazivom "Od starog novo, dar od srca."

3D grad

4.12.2020.

Učenici 2.b razreda izrađivali su maketu grada u 3D tehnici te opisivali što su sve izgradili. Radionica je odrađena u okviru grupe Mali radoznalci. U priloženom videu pogledajte kako je to izgledalo.

Grga Čvarak

30.10.2020.

26. listopada učenici 2. b razreda na satu su lektire, na zanimljiv i zabavan način, izrazili osobine glavnog lika  Grge iz Zbirke pjesama Grga Čvarak, poznatog autora Ratka  Zvrka. Jako nam se svidio lik nestašnog dječaka  Grge Čvarka pa smo radosno prionuli na posao. Odjednom je postao dio nas. Grga nas podsjeća na naše mane i vrline. Šalje nam poruku koja glasi: "Uvijek treba poticati svoje dobre osobine, a izbjegavati loše."