top of page

ŠK.GOD. 2020./2021.

„Učimo da ne zaboravimo, jer ako zaboravimo, ponovit će se.“

(Branko Lustig)

 

Učenici 8.a i 8.b razreda sudjelovali su tijekom nastave povijesti i hrvatskog jezika u međunarodnom projektu „Šafran“. Ovogodišnje projektne aktivnosti proveli smo uz pomoć digitalne edukativne platforma Festivala tolerancije – JFF Zagreb "Dijalogija: pričajmo o tome". Ovaj interaktivni projekt ima preporuke Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja jer mu je cilj kroz inovativne sadržaje obraditi teme važne za razvoj empatičnog društva.

 

Učenici su zajedno s učiteljicama Tanjom Horvat i Ivanom Kujundžić ostvarili jedan od ciljeva projekta „Šafran“: podizati svijest o važnosti održavanja kolektivnog sjećanja na holokaust koristeći ga kao primjer za prenošenje iskustava iz prošlosti.

 

Tijekom mjeseca studenog učenici su posadili lukovice šafrana koje je donirala Irska zaklada za obrazovanje o Holokaustu (Holokaust Education Trust Ireland). Tijekom nastavne godine o holokaustu su učili, čitali, gledali filmove i istraživali. Usvojena znanja i vještine prezentirali su izradom samostalnog istraživačkog rada na nastavi povijesti i pisanjem osvrta na film „Lea i Daria“ na nastavi hrvatskog jezika.

 

Pogledajte fotografije i radove učenika kako biste naučili nešto novo i otkrili kreativne priče naših osmaša.

Hvala svim učenicima na trudu!

Učenički radovi

bottom of page